Alla goda ting är tre

16 april, 2021

Derby eller inte, tre poäng blev det till slut mot Ljungskile efter sent avgörande av Fellrath.

Det diskuteras emellanåt vad man skall kalla mötena mellan FCT och Ljungskile. Trestadsderby kallade Ljungskile det denna gång, men oavsett vad vi kallar det är det alltid ett hett möte.

Inför matchen har det munhuggits en aning och spänning låg i luften. Frågan var vilket lag som skulle få den stora äran att få ”malla sig” efter mötet.

Tämligen tidigt i matchen tog FCT tag i taktpinnen och hade inga planer på att släppa den. Spelet satt och anfallen riktades mer åt LSK:s håll än FCT:s under första halvlek. Det borde till och med ha rasslat i Ljungskiles nät åtminstone en gång.

Mest uppenbara läget fick Fellrath då han ohotat kunde nicka från nära position, men precis utanför. Märkligt nog hade vi 0-0 i halvtid efter flera bra lägen.

Till skillnad från de två tidigare matcherna i år, där andra halvlek varit sämre än första, fortsatte FCT där man slutade i första.

Bollen dansade på mållinjen vid åtminstone två tillfällen och det var nästintill otroligt ett tag att den inte ville in.

Än mer otroligt var situationen som uppstod runt 60 spelade minuter. Efter fippel från målvakten landade bollen hos Cindric som får öppet mål men skjuter över.

Ju längre matchen lider ser det ut att bli ett makalöst orimligt 0-0-resultat, men Fellrath ville annat.

En frispark slås perfekt på Alen som spelar in i boxen. Efter lite trassel kan Fellrath peta in bollen och glädjen är förlösande och vild, som sig bör. 1-0 minut 80!

Naturligtvis trycker LSK på för en kvittering och man kommer faktiskt riktigt nära vid ett tillfälle, men Forslund gör en klassräddning nere i stolproten.

Matchen slutar till slut 1-0 och jubel utbryter. Många supportrar hade ställt sig runtom arenan för att stötta laget i dag och vi vill rikta ett stort tack till alla Er! Ni var den tolfte spelaren i dag!

Nästa match är även den hemma då vi tar emot Lunds BK, på lördag kl 16:00.