Andra raka vinsten!

11 juli, 2020

Uddamålssegrar är för tillfället en trend för FCT. 0-1 senast mot Skövde, 0-1 förra året mot Oskarshamn och 0-1 i dag!

Efter en lång, lång tur till sveriges östkust var det dags för spel mot Oskarshman AIK, vilka stod på 11 poäng inför mötet mot våra 8.

Oskarhamn åkte på en 7-1-förlust mot Lindome i förra omgången och var givetvis revanschsugna inför dagens match, något som talats av såväl oskarhamns tränare som vår, William Lundin.

Ett taggat Oskarshamn till trots var det FCT som började matchen piggast, där framförallt Engelbrektsson, Mogren och Markus Johansson stod för lägena framåt.

Vår pigga inledning skulle också leda till ett målmässigt övertag. Mogren vinner boll och avancerar från mittplan. Efter en perfekt pass springer Engelbrektsson 40 meter mot motståndarnas målvakt och sätter den perfekt i målvaktens högra hörn. Minut 16, 0-1!

FCT fortsätter vara pigga och framåt ett par minuter till, men runt minut 20 är det istället Oskarhamn som tar över taktpinnen.

Hemmalaget vaskar också fram ett par chanser i första. Bästa läget kom alldeles innan domaren blåser för pausvila, efter en hörna som tråklar sig kvar i Simons straffområde men till slut skjuts tätt utanför. Utlöver detta läge stod Simon för ett par relativt enkla insatser i första halvlek.

Andra halvlek börjar i stort som första slutade. FCT klev dock något högra upp för att bli mer aggressiva i försvarsspelet.

Oskarshamn har svårt att komma till de riktigt hets målchanserna, mycket tack vare FCT:s stabila försvarsinsats.

Medt anmärkningsvärt var situationen då vår tränare, William, blev utvisad mitt i Oskarshamns kvitteringsjakt. Bollen går ut till inkast för Oskarshamn precis vid vårt  bås, varpå William tar upp bollen och försöker påkalla domarens uppmärksamhet för byte. Detta tolkades som spelförstöelse och rött kort var ett faktum.

Situationen till trots reder FCT ut Oskarshamns anstormningsförsök och kniper alla tre poäng till Trollhättan.

Nästa match spelas borta mot Utsikten, 15/7 kl 19:30. Ingen publik tillåten, men lik väl sändning via sportexpressenplay.se