Delad poäng i toppen

27 juni, 2021

Det blev en delad poäng på Edsborg i sommarvärmen idag.

I matchens 45:e minut kommer ett inlägg från Enoch Adu på vänsterkanten, som missar framrusande Sebastian Loyola Nydén med en hårsmån, och tur var väl det, för den hamnar hos Alibek Aliev istället som kan sätta den i kassen! 1-0 efter 45 minuter!

Fram till dess har vi fått se en match med böljande spel och flera chanser och halvchanser åt båda håll. Oskarshamn hade ett spelövertag under stora perioder, men vi stack upp, och till, emellanåt. De mest nämnvärda chanserna var en frispark i minut 22, precis utanför straffområdet, som så när letade sig in i mål när Alen Kasumovic sköt tätt utanför. En annan fin chans var ett skott utifrån av Richard Cindric i minut 36, som också gick tätt utanför OAIK:s vänstra stolpe.

Vi fick lära oss hur farliga OAIK är med sina långa inkast. Ett tag var kommentarerna på åskådarplats att det är bättre att slå ut bollen till hörna än att rensa över långsidan, för då kommer de fullständigt livsfarliga inkasten!

Och det är på ett inkast som Oskarshamn ska kvittera. I 63:e minuten kastar gästernas nr 7, Anton Agebjörn, långt. Så långt att Simon Forslund i mål touchar bollen via ribban och vidare rakt ner på Oskarshamns nr 3, Viktor Krüger, som kan nicka in bollen i öppet mål. 1-1, 63 minuter.

Värt att notera är att vi inte hade någon hörna i första halvlek, men hela 13 st i andra (6-7 säger hörnstatistiken). Vi slog också bra hörnor idag, men tyvärr ingen som letade sig in i mål.

Sammanfattningsvis var det nog rättvist med 1-1. Det hade kunnat bli mål åt vilket håll som helst, och både vi och OAIK borde kanske gjort ett till var… Efter varsitt poäng ligger vi fortfarande i topp i tabellen.

Nästa hemmamatch

Nästa match på Edsborg är ingen mindre än Vänersborgs IF som kommer på besök! Då blir det grannderby, och vi siktar åter på att fylla läktarna på Edsborg! Fredag 9:e juli, kl. 19:00 spelar vi den matchen!