Ett poäng i Tvååker

1 maj, 2021

Det blev delad pott i Tvååker i dag efter sen kvittering av hemmalaget.

Dagens bortamatch spelades i Tvååker mot just Tvååker. Lagen brukar ha tuffa bataljer med varandra och i dag blev inget undantag.

Matchen spelades på en mycket svårspelad gräsplan som ännu inte fått de yttre omständigheter som behövs för att frodas ordentligt. Med detta i åtanke fick lagen spela utefter förutsättningarna.

Det snabba passningsorienterade spel vi blivit vana att se Trollhättan bedriva fick utgå i dag och bytas mot långbollar och kamp. Första halvlek präglades av så mycket kamp att det inte finns en värdig målchans att notera.

Istället fick vi vänta till andra halvlek på de riktigt heta målchanserna. Den första renderade också i mål. Alibek Aliev lobbar mycket tjusigt in bollen bakom målvakten inifrån straffområdet och vi har 0-1 efter 49 spelade minuter.

Målet följs av mycket kamp och kvitteringsförsök från hemmaspelande Tvååker, men det ser länge ut att bli tre poäng för FCT.

Så kul skulle det dock inte bli. Med tio minuter kvar skickar Tvååker in en boll i boxen på hörna som dimper ner på en hemmaspelaras fötter och plötsligt har vi likaställning. 1-1, minut 80.

Både lagen försöker gå för ett segermål, men det blir aldrig riktigt farligt. Matchen slutar 1-1 och båda lagen får nöja sig med varsitt poäng.

Nästa match spelas hemma mot Assyriska nästa söndag, 16:00.