FC Trollhättan-Ljungskile 0-1

1 april, 2017

Genrep, vårsol och närmare 200 personer som kantade Edsborgs konstgräs. Det var några av förutsättningarna när FCT tog emot division 1-laget Ljungskile SK. FCT föll med 0-1 men gjorde en bra match.

Det syntes i inledningen att det var ett lag som hade högre tempo i sig och de första tjugo minuterna övertygade Ljungskile, även om det var Arlind Beqiri som var närmast att göra första målet redan efter ett par minuter.

LSK tog ledningen i den femte minuten efter ett taffligt bolltapp av vårt försvar.

När runt 20 minuter var spelade så började FCT komma upp mer resten av matchen var en jämn historia, där FCT skapade några fina chanser för kvittering. Fredrik Söderqvist hade ett gyllene dubbelläge i den 28:e minuten men ett bra ingripande av målvakten och en räddning på mållinjen räddade bortalaget där.

Vår nye målvakt Sachsanidis räddade med tåspetsen i inledningen av andra halvlek, där det var nära 0-2.

Slutresultatet blev dock 0-1, även om FCT hade chanser nog för en kvittering.

Tor-Arne Fredheim höll med:
-Det var en bra match, likt seriekaraktär med mycket kamp och lite skönspel där emellan. Ett oavgjort resultat hade speglat matchen bättre, tycker jag.

Vilka svar fick du?
-Det var ett misstag i början där vi bjuder på ett mål, men i övrigt var det bra försvarsspel. Vi behöver korrigera mittfältet vid en del omställningar. Vi hade ett bra försvarsspel på fasta situationer. Vi hade många fina kombinationer och anfall, men vi behöver också lite mer djupledsspel. Att vi fått in Timmie (Roininen) är viktigt för just djupledsspelet. Jag tycker att Arlind (Beqiri) och Fredrik (Söderqvist) gör det bra ihop.