FC Trollhättan-Vänersborgs IF 1-1

Trots ett massivt spelövertag och chanser i mängder, kunde FC Trollhättan inte vinna matchen mot VIF, vilka ställde upp med fem f d FCT:are i startelvan, på Edsborg ikväll. Matchen slutade 1-1 inför drygt 550 åskådare.

Det var en tempofattig inledning av matchen, men sen small det i den 17:e minuten efter ett tjusigt anfall. Josef Daoud passade bakåt och Jonas Emanuelsson fick en perfekt träff från 20 meter som strutade nätet bakom Mäkinen.
1-0 17 Emanuelsson

Första halvlek hade inte mycket fart. VIF låg lågt och skapade ingenting framåt och FCT var nära att utöka ledningen ett par gånger om, båda gångerna var det Daoud som avslutade. Ett av avsluten, en vänstervolley, var helt klart värt ett bättre öde än att snika överliggaren.

I den 42:a fick VIF en frispark mitt på offensiv planhalva, den lyftes in mot straffområdet och efter några nickar hit och dit var David Bennhage sist på bollen någon meter från mål.
1-1 42 Bennhage

I den andra halvleken tog FCT över ännu mer. Emanuelsson hade ett skott i ribban, Ödlund nick på mål och ett gäng avslut gick över eller utanför. Mot slutet blev det ännu hetare när Mäkinen fantomräddade Schmidts nick eller när Pelle Ödlund drogs ned i straffområdet i den 94:e minuten utan åtgärd.

Det blev dock inga fler mål i matchen och minerna var betydligt gladare i VIF:s omklädningsrum än i FCT:s efter matchen.

Frank Rosendahl, VIF:
-Vi är jättenöjda med en poäng här mot seriefavoriten. Killarna kämpar otroligt under matchen. Det är inget snack om att FCT var det bättre laget, men med 1-10 de senaste matcherna så är vi glada för poängen, vi blev väldigt trötta mot slutet.

Robin Östlund, assisterande i FCT
-Det är surt, känns som en förlust för vi tappar två poäng. Vi för spelet, skapar säkert åtta lägen i andra men får dem inte på mål. Vi borde förvalta alla hörnor (8-1) bättre och återigen släpper vi in ett billigt mål.

I FCT kom Emil Svensson in i paus för Johan Lundgren och han gjorde en mycket bra halvlek. Inbytte Timmie Roininen tvingades tyvärr halta av med fem minuter kvar, så FCT avslutade med 10 man.

Laget:

Sachsanidis
Schmidt, Jansson, Ekunde, Agrest
Emanuelsson, Lundgren (45), Ödlund, Beqiri (77)
Daoud, Larsson (71)

In i andra kom Svensson (45), Roininen (71), Conaboy 77. Carlsson, Abrahamsson, Sävhage också på bänk från start.

Till Matchens Lirare valdes de båda målskyttarna David Bennhage (till höger) och Jonas Emanuelsson (till vänster). PH Profil, dagens matchvärd, utsåg dessa.

//Benny Johansson

 

The following two tabs change content below.

Benny Johansson

Ess och skribent at FC Trollhättan
Helgjuten FCT-supporter och statistiknörd som hållit på med FCT-webben sedan starten 2001. Har inte missat många matcher och skriver nästan alla matchartiklar. Det står FCT skrivet i benmärgen...

Latest posts by Benny Johansson (see all)

Kontakt

Kansli
Tel: 0520-472070
Fax: 0520-420750
kansli@fct.nu

Adress

FC Trollhättan
Edsborgs IP
Tunhemsvägen
461 43 Trollhättan

Hemsidan

Hemsidan är upprättad av Sjuntorps Webb. Eventuell feedback, tips och problem rapporteras till Jonas på webb@fct.nu