FC Trollhättan vidare i Svenska cupen

19 augusti, 2015

Vi kan börja med att summera kvällens händelse med ett enda ord:

Herregud!

Inför matchen var det lite tveksamheter om Robin skulle fixa att vara med. Det avgjordes under värmningen och till slut blev beskedet positivt från herr Rundström.
Startelvan blev då som följer

Daoud, Jonathan
Bennhage, Krister, Ehner, Bagger
Pontus, Sundström, Veljovic, Rundström
Mäkinen

Bänk: Lundqvist, Snibb, Bilan, Larsson, Nino, Lext, Mido

För mer detaljerad info om matchen finns live-rapporteringen att beskåda här >>>

Halvlek 1

FC Trollhättan startade med hög press, men föll efter hand ner i banan när Utsikten rullade runt till synes obehindrat vissa stunder. FCTs aggressiviteten uteblev också och man hittade inga bra kombinationer i spelet framåt.

Stefan Vennberg menar att det mycket väl kan ha varit att grabbarna hade lite för stor respekt för motståndarna inledningsvis.

Men så efter 22 minuter kom bakslag 1 för FCT med ett baklängesmål.
UBK kom fram fint på sin högerkant och fick in ett rullande inlägg som möttes av en UBK-fot med öppen bur.

0-1 i minut 22 av UBKs Karl Bohm

FCT kom in mer och mer i matchen, men utan att glänsa och komma till de rätta lägena. Oftast var det genom Bagger man kom igenom, men sista tredjedelen var för svår denna halvlek.
Så i slutminuten hamnade bollen framför Mäkinen i mål. Bollen ser ut att ta på en hand i all röra och till slut petas den in i mål av UBK-spelare.
Domaren blåser mål, men ändrar sig när han kollar på linjeman, för att i nästa stund ändra sig igen och döma mål.
Jättekonstig situation och snacket i halvtidsvilan tydde på att det var offside det vinkades för först, men att linjeman ändrat sig.

0-2 i minut 45+2 av  UBKs Anders Mogren

Stefan Vennberg gick in i halvtidsvilan med i stort sett en enda instruktion till grabbarna:
– ”Nu kliver vi fram på dom bara!”

20150819_FCT-UBK-SVcupen-cupen-02Halvlek 2

Sagt och gjort. Andra halvlek visade sig bli totalt annorlunda. FCT kom ut på planen som ett nytt lag och förde spelet från start. Man fick upp pressen och aggressiviteten och utdelningen kom redan efter fem minuter.
Efter ett par farliga långa inkast fick FCT frispark som Pontus lyfte in fint i straffområdet. Krister Andersson nickar, men målvakten räddar och bollen letar sig fram till Bagger som driver ner till kortlinjen och rullar in ett hårt inlägg. Förbi Gustafsson och UBKs målvakt och fram till fristående Bennhage. Pang!

1-2 i minut 50 av David Bennhage (Robert Bagger)

Direkt därefter blir det återigen farligt för FCT då en rensning blir till bakåtpass för UBK. Frisparken slås då från målområdeslinjen, men är såklart indirekt.
Det visar sig att det är alldeles för nära och bollen täcks av en försvarare.

I minut 57 gör Daoud en tvåfotare i straffområdet som från mitt lilla bås ser ut som solklar straff. Många i publiken håller med mig, men domaren väljer att fria.

När spelet sedan går vidare sitter man som på nålar och känner att detta kan kanske gå vägen. FCT har så bra spel och spelövertag så det skulle kunna resultera. Utsikten kommer väldigt sällan framåt ens i anfall.

I minut 80 hamnar domaren i fokus igen, då han friar en situation som såg ut som mål för FCT. Jag reserverar mig återigen för att jag satt i ett bås på läktaren och endast hörde ”partiska” delar av publiken klaga. Men som sagt. Där kunde det varit kvitterat.

Men kvitteringen skulle komma och det efter ett av kvällens många långa inkast från Bagger. Den klassiska skarven (såg inte vem det var) och duellen som resulterade i ett galant nickmål rakt ner mot mål-linjen. Skickligt av Bennhage där.

2-2 i minut 87 av David Bennhage (assist/nickskarv?)

Fem minuters tillägg annonseras och i just den femte tilläggsminuten får Bilan ett jätteläge helt fri med målvakten efter inspel från höger av Bagger.
Men Bilan kommer för nära och kan inte placera bollen förbi målvakten.

Slut. Förlängning väntade och man samlade sig en stund vid respektive avbytarbås.
Vennberg manade på sina hjältar och peppade.

Första förlängningskvarten skulle sedan bli något i hästväg.
Utsikten tog tag i taktpinnen och öste på så gott dom kunde inledningsvis.
En hel del farligheter skapades men ingen ren målchans.
FCT tar över en period och blir farliga när Mido visar upp ett grymt slit med 80-meterslöpningar åt båda håll och kämpaglöd utan dess like.

Domaren hamnar i fokus igen genom att blåsa av Utsiktens anfall för frispark till just UBK. En avvaktande frispark. Märkligt. Men lite tur för FCT som var tillbakatryckta i anfallet.

Så får Daoud bollen. Springer ända ner till kortlinjen, efter ett misslyckat skottförsök, och får in bollen snett bakåt till Bilan

3-2 i minut 104 av Gabriel Bilan

Direkt därefter sitter jag och liverapporterar  Gabriels mål. Tittar upp lite snabbt från tangentbordet och får se UBK slå in bollen omarkerat.

3-3 i minut 105 av Jesper Westermark

Direkt därefter kommer FCT fram i ett anfall och slår inlägg (Ser inte vem som slår den).
Daoud står lite bakom sin försvarare, men lyckas på Daoud-vis få fram huvudet och styra in bollen i mål. Magiskt!

4-3 i minut 106 av Josef Daoud

Phust. Sicken intensiv, nervös och händelserik kvart. Helt otroligt.

Andra kvarten blir en uppvisning i kampvilja, moral och jäklar anamma från FCTs spelare.
Utsikten ligger såklart på hårt för en kvittering, men rutinerat håller FCT i bollen eller slår undan. Bevakar galant sin ledning.

Matchen blåses av och FC Trollhättan är ännu en gång vidare till Svenska cupens gruppspel under vintern 2016. Och där hoppas vi såklart på allsvenskt motstånd igen.

FC Trollhättan – Utsiktens BK 4-3 (0-2)

Förresten kommer ni väl ihåg för exakt ett år sedan, då Henke Larssons allsvenska Falkenberg slogs ut av FCT. Den gången var det Mollapolci och Carl Lext som sänkte det allsvenska motståndet. (2-1)
Idag var det Bennhage x2, Bilan & Daoud.

Efter matchen träffade jag Coach Stefan Vennberg i spelargången. En pratglad och upptagen man såhär direkt efter succén. Och när jag träffade övriga i organisationen och runt laget, kunde man verkligen se ren glädje i allas ögen. Ingen hade nog puls under 200 där just då.

Stefan ville i alla fall nämna den kämpaglöden grabbarna hade idag.
– Första halvlek var Utsikten det bättre laget, men i andra klassade vi ut dom, tyckte Vennberg. Han fortsätter med att bara vräka ur sig en massa positivt om grabbarna idag och nämner i förbifarten hur bra det gick när laget för ett tag gick ner på trebackslinje för att efter 2-2 gå tillbaka till 4 där bak igen.

Genialt säger jag. 😉

På frågan om hur dom går vidare nu, svarade Vennberg (lite avbruten av alla glada rop och av FCT Ultras som kom sjungandes i korridoren)
”Vi tar in det här under morgondagen. Tar med oss andra halvleken och positiviteten in i seriespelet och hoppas kunna bibehålla det lite högre tempot frampå.”

Nu ser vi med glädje fram emot försäsongen ännu en gång och hoppas på lika stor succé 2016. Men först har vi en serie att kämpa oss igenom där vi just nu leder med 7 poäng.

På måndag är det gratismatch när Stenungsund kommer på besök till Edsborg.
Det är en så kallad sponsormatch där sponsorer bjuder på inträdet.