FCT – FBK Karlstad 3-2

6 maj, 2018

Spännande match in i det sista

Johan Lundgren avgjorde med sitt 3-2-mål i den 85:e minuten efter att FCT haft ett massivt spelövertag matchen igenom.

Av: Benny Johansson

Fjärde raka segern och fortsatt tabelltopp för FCT efter dagens batalj på Edsborg mot gästerna FBK från Karlstad.

FCT tog befälet i matchen omgående och skapade en hel del chanser. Bland annat hade Barbosa ett skott i stolpen och Engelbrektsson ett fint läge från vänsterkanten. FCT körde på hårt och under den första halvtimman hade laget 9-0 i hörnor! Men dessa förvaltades inte, istället ställde FBK om blixtsnabbt och kontrade på högerkanten, varpå en boll spelades fram till Oscar Wahl som var säker i sitt avslut.
0-1 20″

Det var lite av en kalldusch, men kvitteringen kom inte så långt efter. Barbosa hade först ett kanonläge men den unge och mycket skicklige FBK-målvakten Rasmus Walan kunde styra undan till hörna med en grym räddning. Walan är född 2001, blott 17 år gammal alltså. Ett tungt skott av Berntsson lyckades han också avstyra med briljans.

Men Jonas Emanuelssons projektil från 20 meter kunde han inte stoppa. Jonas lyfte eller sköt, vilket han egentligen gjorde ska låta vara osagt, men hans skott letade sig hela vägen igenom försvaret och smet in i högre burgaveln.
1-1 26″

Innan halvleken var slut hade FCT 11-0 i hörnor, men inget mer mål från hemmalaget.

I den andra halvleken fortsatte FCT att trumma på, men FBK var definitivt inget dåligt lag, tvärtom. De bjöd på kamp och vid omställningslägen fyllde de på med mycket folk, vilket gjorde att FCT hela tiden fick vara på sin vakt.

2-1 för FCT började med Barbosa på mitten. Han gjorde en mycket elegant lyftning när han hade tre spelare runt sig, vilket resulterade i att inbytte Tom Abrahamsson kunde spela fram Sebastien Osei-Obengo, som spelade snett inåt mot Tobias Berntsson som från nära håll gav FCT ledningen. Snyggt lirat hela vägen fram!
2-1 60″

Man är aldrig så sårbar som när man gjort mål, sägs det och det stämde idag. Några minuter senare kunde FBK på nytt ta sig upp i straffområdet och prickskjuta in kvitteringen. Effektiva, minst sagt.
2-2 65″

Sedan började klockan ticka allt snabbare, kändes det som. FCT gjorde några byten (se nedan) och vi fick bland annat se Tommie Veljovic göra comeback i FCT. Han hade inte ens varit på planen en minut förrän han råkade stoppa en boll med handen precis utanför straffområdet och fick därmed ett gult kort och FCT ett farligt läge emot sig.

Så kom då det förlösande segermålet. Arlind Beqiri spelade in från höger och Johan Lundgren klippte till med vänstern. Snyggt, skönt och underbart!
3-2 85″

William Lundin efter matchen:
-Jag är otroligt glad över de tre poängen. Mycket glädje nu direkt efter matchen! Vi har ju chanser för att kunna avgöra tidigare, jag tycker att det sitter lite väl långt inne idag. Vi behöver bli lite vassare defensivt så vi inte tappar in två mål som idag. Vi pratade innan matchen om att vi är starka sista 20 och oavsett resultatet då så skulle vi bara köra på hela vägen in – och det gjorde vi bra!

Som sagt. Spel- och chansmässigt var FCT överlägsna idag och hade hela 17-1 i hörnstatistik, men FBK Karlstad kommer absolut att ta sina poäng framöver. De har haft en tuff öppning av serien mot förväntade topplag och har fyra hedersamma uddamålsförluster.