FCT-Grebbestad 0-5

En individuell och kollektiv kollaps, så kanske man kan beskriva den här matchen som slutade hela 5-0 till det duktiga bortalaget Grebbestads IF.

FCT har öppnat säsongen starkt och varit trygga och stabila i sitt spel, framförallt offensivt. Idag fungerade ingenting förutom under den inledande delen av matchen där Pelle Ödlund (fint inlägg av Arlind Beqiri, 12 min) och Josef Daoud (bra räddning av målvakten, 18 min) hade varsina kanonlägen att göra mål på. Ödlund på volley fri framför mål och Josef med skott från bra position.

Efter dryga halvtimman gjorde måltjuven och 40-årige (!) Jonas Henriksson GIF:s första mål. Ett inlägg slogs in på volley mot mål och där dök Henriksson upp med ett ben och stötte in 0-1 från nära håll.

Söderqvist fick därefter ett friläge men fick inte med sig bollen ordentligt i farten och målvakten kunde avvärja.

Istället utökade GIF till 0-2 i den 38:e minuten. De vann bollen vid mittplan, ställde om snabbt och Anton Henriksson frispelades genom backlinjen och han gjorde inget misstag när han satte tvåan.

Sean Conaboy fick rött kort i slutet av den första halvleken.

FCT ökade genast tempot, men blev abrubt avbrutna i den 40:e minuten när Sean Conaboy uttalade ett olämpligt ord och fick syna det röda kortet direkt.

Inför den andra fanns ändå förhoppningar om att kunna kämpa sig in i matchen med hård medvind som hjälp. Av det blev det inget – istället tvärtom. Med råge.

GIF gjorde 0-3 ganska omgående i den andra akten och spelade sedan bra och smart och gav inte FCT möjligheten att komma närmare. Daoud var närmast med en nick i den 53:e minuten men annars styrde GIF och kontrollerade tillställningen fullt ut och gjorde också både 0-4 (Anton Henriksson) och 0-5 (Jonas Henriksson). Jonas hade också ett skott i insidan av stolpen och ett mål bortdömt för offside. 0-5 alltså.

Största hemmaförlusten någonsin* (läs mer om det nedan)

Det var bara OK insats i början av matchen och visst borde FCT ha tagit ledningen, men efter en halvtimma handlade det mesta om Grebbestad. FCT stod inte alls att känna igen, varken som lag eller individuellt, och samtidigt måste man berömma och gratulera Grebbestad som i första halvlek utnyttjade chanserna och sedan spelade oerhört bra i andra halvlek.

Matchfakta:
FC Trollhättan-Grebbestad 0-5 (0-2)
0-1 J Henriksson 32
0-2 A Henriksson 38
0-3 A Henriksson 51
0-4 A Henriksson 76
0-5 J Henriksson 85
Publik: 704
Hörnor: 4-8

Dagens lag:

Sachsanidis
Schmidt, Ekunde, Agrest (68), Conaboy (rött 40)
Lundgren, Emanuelsson, Ödlund, Beqiri (76)
Söderqvist, Daoud (59)

Bänk: Karlsson, Sävhage, Roininen (59), Jansson  (68), Abrahamsson (76), Larsson, Ljung

Nya tag gäller nu på och från alla håll och kanter. Nästa vecka väntar FBK Karlstad och sedan hemmamatch den 12/5 mot Vänersborgs IF.

Fotnoten
0-7 borta mot Falkenberg i Superettan är största förlusten borta. Där har man också förlorat med 0-5. Hemma på Edsborg är 1-5 mot Varberg i div 1 och 2-6 mot Häcken i Svenska Cupen annars kännbara stora förluster.

//Benny Johansson

The following two tabs change content below.

Benny Johansson

Ess och skribent at FC Trollhättan
Helgjuten FCT-supporter och statistiknörd som hållit på med FCT-webben sedan starten 2001. Har inte missat många matcher och skriver nästan alla matchartiklar. Det står FCT skrivet i benmärgen...

Latest posts by Benny Johansson (see all)

Kontakt

Kansli
Tel: 0520-472070
Fax: 0520-420750
kansli@fct.nu

Adress

FC Trollhättan
Edsborgs IP
Tunhemsvägen
461 43 Trollhättan

Hemsidan

Hemsidan är upprättad av Sjuntorps Webb. Eventuell feedback, tips och problem rapporteras till Jonas på webb@fct.nu