Inbytte Felix Ljung avgjorde med sitt 3-2-mål i den 79:e minuten.

Avspark: 19:00
Väder: 20 grader och soligt

Referat och kommentarer
Av: Benny Johansson

Idag kom den sjätte raka segern när Stenungsund gästade Edsborg. Ett Stenungsund som visat sig vara svårslaget så här i starten  av serien med bara en förlust innan kvällens drabbning (Vänersborgs IF hemma).

Egentligen skulle Stenungsund ha tagit ledningen i den 20:e minuten sedan Lord Ofosuhene stormat fram på högerkanten och slagit ett helt perfekt inlägg som Tobias Mikaelsson satte perfekt med pannan. Alla på Edsborg hann säkert tänka mål, men hur Simon Forslund han ner och rädda den bollen går knappt att förstå. Ett makalöst fint anfall och en lika makalös räddning.

Stenungsund var starka och tuffa i närkamperna, men när cirka tjugo minuter återstod av första halvlek började FCT hitta rätt och komma till avslut. I samband med en frispark i den 31:a minuten kunde Pelle Ödlund göra 1-0 med huvudet!

Sedan tickade klockan på och FCT hade en del bra anfall och en bra period, men så kom ett ganska onödigt insläppt mål på två minuters övertid av första halvlek. Lord Ofosuhene fick en boll snett inåt bakåt och gjorde inget misstag. Kvitteringen var ett faktum.

FCT började hyfsat i den andra halvleken. Sean Conaboy  hade ett skott precis utanför i den 50:e minuten (touch), men ledningsmålet skulle komma och det var riktigt fint. Adam Engelbrektsson satte fart på vänsterkanten och spelade en boll rakt i sidled i straffområdet som Pelle Ödlund hoppade över. Bollen nådde istället Tom Abrahamsson som fick god tid att måtta och dundra in 2-1!

Stenungsund tog hem hörnorna med 3-5 och på deras sista hörna kunde de kvittera. En variant med kort igångsättning och avancemang in mot straffområdet. Skottet blev svårt att hålla för Simon i målet, så Tobias Mikaelsson kunde stöta in returen via stolpen till 2-2. Precis innan målet hade också FCT gjort ett byte. Berntsson ut, Ljung in.

Därför var det extra glädjande när Assuerio Barbosa vann tillbaka en boll han själv tappat, seplade Abrahamsson som hittade Felix Ljung som snyggt placerade in 3-2 nära stolpen i den 79:e minuten. Härligt byte där!

Barbosa gjorde en bra match både offensivt och defensivt och blev Matchens Lirare

Domaren lade konstigt nog bara till två minuter så Stenungsund kunde inte riktigt forcera en tredje gång. FCT höll undan och sjätte raka segern in på poängkontot är ett faktum.

William Lundin efter matchen:
-Stenungsund är ett bra och fysiskt lag, jag såg dem senast mot IFK Uddevalla och är inte överraskad. Vi har hittat ett sätt att vinna matcherna. Idag är vi bra periodvis, exempelvis runt 1-0-målet, så det kändes onödigt att tappa in kvitteringen precis före paus.