Avspark: 19:00
Väder: 20 grader och molnigt/duggigt

Referat och kommentarer
Av: Benny Johansson

Det blev en repris på förra årets match mot VIF på Edsborg, 1-1 efter full tid och som målskytt för Vänersborg – den gamle FCT-bekantingen David Bennhage som man aldrig får glömma bort i straffområdet.

VIF gjord det bra ikväll, de låg lågt och tight och tog lång tid på sig vid insparkar och inkast, vilket gjorde att det aldrig blev något riktigt tempo i matchen. Samtidigt spelade FCT med alldeles för mycket tekniska fel och felpassningar och felbeslut duggade tätt, framförallt i den första halvleken. Trots det skapade FCT ett par, tre mycket vassa chanser. Knutsen med nick från nära håll och en drömräddning av Kodalaev i målet. Veljovic var yttersta nära efter en hörna (hörnstatistik 9-3 ikväll totalt).

Annars var första halvlek inte så mycket att skriva hem om.

FCT hamnade i lite trubbel utan att få någon målchans på sig, men runt 55 minuters spel var det en längre sekvens i vårt straffområde där det stundtals såg lite virrigt ut.

Men det repade FCT! Josef Daoud var stekhet efter dryga timman. Först skott på mål med räddning som följd, sen ett fantastiskt nickläge minuten efter (räddning där också) och sen en fantastisk klack till  Pelle Ödlund som blev fri men fick bollen för långt ifrån sig.

Målet kom dock och det var förlösande för de nästan 800 personerna på läktarna. Josef Daoud fick ett bra läge, men tappade bollen. Ödlund vann tillbaka den till Josef som spelade Ödlund fri och där gjorde han inget misstag! 1-0 i den 70:e minuten.

Därefter fanns ett par fina lägen till 2-0, men det kom inte.

Istället fick VIF en frispark i 88:e minuten och vem kom ut segrande med huvudet där om inte Bennhage (21 mål för FCT)?

Inga nöja miner i FCT-lägret efter matchen…

-Vi vann inte mycket närkamper i första, tog en hel del felbeslut och var inte tillräckligt skickliga tekniskt idag, sade en besviken William Lundin efter matchen. Är vi inte på topp, så kan det gå så här!