Väder: sensommarkväll

Dagens uppställning

Ersättare

Referat och kommentarer

En fin sensommarkväll och fint motstånd på besök. Det hela slutade med en 1-2 förlust, men det fanns mycket positivt att ta med inför måndagens drabbning!

Första halvlek

Hemmalaget öppnar starkt och får hålla en del boll. Den första noterbara situationen var dock ingen rolig sådan. Runt den elfte minuten får HBK hörna och i denna går en FCT:are i backen. Det visade sig vara Sean med ett befarat näsbrott, men inget bekräftat där ännu. Han fick i samband med detta utgå och i hans plats kom Niklasson in.

FCT öppnar som sagt starkt och skulle också få det första målet i matchen. Berntsson höll sig framme och bröt bollen strax utanför motståndarlagets backlinje. Efter räddat friläge studsar bollen ut igen och där blev det inget misstag! 1-0, minut 16, TOBIAS BERNTSSON!

Jubel och en gnutta förvåning på edsborgs läktare, men för den sakens skull inte orättvist. Hemmalaget kan fortsätta hålla boll och spela runt på ett bra sätt efter målet. Någonstans runt minut 20 tar dock HBK över alltmer. I minut 31 rinner deras anfallare igenom försvaret på ett makalöst fint sätt och blir således fri med Simon. Något mål skulle det dock inte bli, utan istället en fantastisk räddning från Simon!

Minuter senare är det FCT:s tur att testa lyckan. Cindric vinner boll vid mittcirkeln och avancerar till motståndarlagets box där han testar skott, men målvakten styr till hörna. Minuten senare är det HBK som attackerar igen, men återigen är det Simon som står för en superräddning. Ett mål hänger i luften men Simon håller oss kvar i ledning in i paus.

Andra halvlek

FCT startar piggt och ser hungriga ut. Man vinner dueller och flyttar bollen fint inom laget. Halvleken är spelmässigt jämn och få chanser dyker upp.

HBK fick i 59:e minuten en hörna vilken, efter lite flipperspel, landar hos bortaspelare som enkelt skjuter in bollen i mål och vi har lite från ingenstans 1-1.

Nästa chans gick till Lipovac som fick ett halvläge i minut 70 då han vänder bort sin försvarare och testar skott, men han fick se bollen flyga en bit över ribban.

Det sista stora läget fick HBK och det var också det som avgjorde kvällens batalj. HBk får hörna och bollen studsar på ribban och rakt ut till fristående bortaspelare. Inget misstag och vi har uddamålsunderläge. 1-2, minut 87.

FCT lyckas inte få till det tryck som behövdes för en kvittering och vi är således utslagna ur Svenska Cupen.

Avslutande kommentarer

FCT står upp bra och spelar fint inom laget, men inte en orättvis förlust på något sätt. Finns mycket att ta med till måndagens batalj då serieledande Ljungskile SK kommer på besök! Våra fantastiska sponsorer bjuder då dig på FRI ENTRÈ! Matchen startar 19.00Edsborg. Nu går vi man ur huse och ser till att skapa en fantastisk inramning och lyfter grabbarna mot tre nya poäng!