IK Gauthiod – FC Trollhättan U17 0-3

16 juni, 2019

Dubbelt FCT i serietopp!

Idag möttes två lag som vann i förra omgången och därmed tillsammans med Vara och BOIS låg i topp i den jämna tabellen där alla hittills slår alla. IK Gauthiod juniorer består av killar mellan 15-19 år som efter en tyngre april verkligen hittat formen de senaste veckorna och radat upp segrar. De spelar ganska likt sitt A-lag med fokus på fysik, slår gärna långa bollar på djupet på snabba målfarliga forwards. Så på förhand tro om en tuff, fysisk och jämn batalj. Precis som det ska vara i en seriefinal.

Halvlek 1.
Första halvlek är helt jämn med två lag som verkligen vill vinna den här matchen. Vi skapar några rejäla chanser som Gauthiods målvakt förtjänstfullt räddar. Åt andra hållet gör även vår Hugo en toppmatch och lyckas rädda några farliga lägen i deras omställningar. IKG är riktigt duktiga på att ställa om snabbt och utnyttja minsta slarv eller misstag vi gör i uppspelsfasen. Särskilt deras vänstersida är svåra att få grepp på. Bra teknik och fart där. Men i 45e minuten bryts dödläget. Brag lyckas bryta sig fram och komma till skott som målvakten styr ut rakt till Melvin som därmed gör sitt första mål i FCT tröja, underbart i det läget. 1-0 till oss i paus.

Halvlek 2.
Här börjar det också regna på allvar. Dock verkar det faktiskt störa de åldersmässigt större hemmaspelarna mer medan vi verkligen växlar upp spelet. Vi gör här troligen vår hittills bästa halvlek. Det mesta stämmer i bollbehandling, närkampsspel och vi är även duktiga på att pressa när de har boll. Efter 52 minuter kommer så 2-0 till FCT genom Liam Brag och vem som stod för det fina förspelet får vi reda ut senare. Med 10 minuter kvar så får Isac Ölvne kröna en fantastisk bra andra halvlek från hans sida med att även han gör sitt första mål för klubben, 0-3 och därmed avgjort. Otroligt kul för killarna att alla går in och verkligen gör en topprestation på bortaplan i en seriefinal.

Redan nu på onsdag 19/6 väntar nästa match. Då tar vi emot Skepplanda hemma på Edsborg B-plan. Väl mött då!