FCT-Lidköping 4-1

FCT körde ikväll över Lidköping och vann med 4-1 på Edsborg inför ca 700 personer. Laget startade på exakt samma sätt som senast mot Lerum och FCT tog direkt tag i bollen och förde matchen från första minuten.

Första målet kom redan i den 9:e minuten, ett snyggt inlägg från Sean Conaboy möttes av Fredrik Söderqvists huvud och bollen smet in i nedre högra hörnet.

2-0 kom också genom Söderqvist, tio minuter senare. Emil Svensson slog en fin genomskärare mot Pelle Ödlund, som inte riktigt fick fast bollen. Istället kunde Fredrik Söderqvist norpa åt sig bollen före en LFK-back och fri med målvakten gjorde han inget misstag.

Hattricket borde ha varit fullbordat i den 33:e minuten när han kom fri på nytt, men denna gång kunde LFK:s målvakt styra ut honom långt åt vänster.

FCT gjorde 3-0 i den 50:e minuten, ett välplacerat vänsterskott från Emil Svensson, och matchen var såklart avgjord där.

Pelle Ödlund hade många fina lägen idag (skott, nickar och ribbträff) men gjorde inte mål förrän han själv fick förvalta den straffspark han ordnat efter ett tjusigt anfall. Han pangade in 4-0 i den 79:e minuten ottagbart för keepern.

Pelle Ödlund gjorde ett mål på straff. (Foto: Nyman Foto)

LFK tilläts reducera i den 90:e minuten efter slarv och bolltapp av FCT. Lite onödigt kan tyckas, men segern var bergfast.

Robin Östlund, ass tränare:
-Roligt att få vinna inför hemmapubliken igen och bjuda på bra fotboll. Till det negativa hör att vi var lite slarviga i det defensiva spelet vid en del situationer, men vi vann med klara siffror. Det var en klar vinst.

Elgiganten, dagens matchvärd, utsåg Fredrik Söderqvist till Matchens Lirare i FCT.

LÄNK till vår rapportering från matchen

LÄNK till ttelas artikel

Laget ikväll.

 • 1. Filippos Sachsanidis
 • 2. Fredrik Sundström (77)
 • 4. Anton Agrest
 • 6. Robin Jansson
 • 7. Andreas Schmidt
 • 9. Johan Lundgren
 • 13. Pelle Ödlund
 • 14. Emil Svensson (66)
 • 18. Sean Conaboy
 • 20. Fredrik Söderqvist
 • 23. Jonas Emanuelsson (66)

Ersättare

 • 3. Adam Sävhage (77)
 • 8. Felix Ljung (66)
 • 10. Josef Daoud
 • 17. Fredrik Larsson
 • 19. Arlind Beqiri (66)
 • 22. Tom Abrahamsson
 • 25. Christoffer Karlsson

Lerums IS-FCT 0-3

FCT hade idag inga som helst problem med att vinna med klara siffror borta mot Lerum. Det blev 3-0, men siffrorna kunde blivit betydligt större, sett till både chanser och bollinnehav.

Redan efter drygt två minuters spel hade Pelle Ödlund, forward för dagen, ett friläge som Lerums duktige målvakt kunde avvärja och innan kvarten var spelat hade FCT radat upp chanser och träffat virket.

1-0 kom i den 22:a minuten sedan Emil Svensson fått ett ”snett inåt bakåt”-pass och behärskat sköt han 1-0.

Det var spel på Lerums planhalva hela matchen.

2-0 kom innan paus (40:e minuten) och då var det Pelle Ödlund som sköt från höger, ett bestämt skott som tog sig in i målvaktens högra burgavel.

I den andra akten fortsatte dominansen och Emil kunde göra sitt andra mål, 3-0 för FCT, i den 58:e minuten, vilket blev slutresultatet.

Hade inte Lerum haft en storspelande målvakt, en plan som de själva bad om ursäkt för i högtalaren före matchen och att FCT missade målet med någon decimeter vid ett stort antal tillfällen, så hade detta kunnat rinna iväg ordentligt.

FCT spelade med en ny uppställning, 3-5-2, enligt följande:

 • 1. Filippos Sachsanidis
 • 2. Fredrik Sundström
 • 4. Anton Agrest
 • 6. Robin Jansson 
 • 7. Andreas Schmidt
 • 11. Johan Lundgren
  66’
 • 12. Emil Svensson
  59’
 • 23. Jonas Emanuelsson
 • 18. Sean Conaboy 
 • 20. Fredrik Söderqvist
  77’
 • 15. Pelle Ödlund (K)

Ersättare

 • 3. Adam Sävhage
 • 8. Felix Ljung
  66’
 • 10. Josef Daoud
  59’
 • 17. Fredrik Larsson
 • 19. Arlind Beqiri
  77’
 • 22. Tom Abrahamsson
 • 25. Christoffer Karlsson

Matchens Lirare för FCT blev Pelle Ödlund. Rätt val, han var ständigt på hugget och stark bollmottagare på topp.

På onsdag är det fri entré när Lidköpings FK gästar Edsborg! Välkommen då!

 

FC Trollhättan-Vänersborgs IF 1-1

Trots ett massivt spelövertag och chanser i mängder, kunde FC Trollhättan inte vinna matchen mot VIF, vilka ställde upp med fem f d FCT:are i startelvan, på Edsborg ikväll. Matchen slutade 1-1 inför drygt 550 åskådare.

Det var en tempofattig inledning av matchen, men sen small det i den 17:e minuten efter ett tjusigt anfall. Josef Daoud passade bakåt och Jonas Emanuelsson fick en perfekt träff från 20 meter som strutade nätet bakom Mäkinen.
1-0 17 Emanuelsson

Första halvlek hade inte mycket fart. VIF låg lågt och skapade ingenting framåt och FCT var nära att utöka ledningen ett par gånger om, båda gångerna var det Daoud som avslutade. Ett av avsluten, en vänstervolley, var helt klart värt ett bättre öde än att snika överliggaren.

I den 42:a fick VIF en frispark mitt på offensiv planhalva, den lyftes in mot straffområdet och efter några nickar hit och dit var David Bennhage sist på bollen någon meter från mål.
1-1 42 Bennhage

I den andra halvleken tog FCT över ännu mer. Emanuelsson hade ett skott i ribban, Ödlund nick på mål och ett gäng avslut gick över eller utanför. Mot slutet blev det ännu hetare när Mäkinen fantomräddade Schmidts nick eller när Pelle Ödlund drogs ned i straffområdet i den 94:e minuten utan åtgärd.

Det blev dock inga fler mål i matchen och minerna var betydligt gladare i VIF:s omklädningsrum än i FCT:s efter matchen.

Frank Rosendahl, VIF:
-Vi är jättenöjda med en poäng här mot seriefavoriten. Killarna kämpar otroligt under matchen. Det är inget snack om att FCT var det bättre laget, men med 1-10 de senaste matcherna så är vi glada för poängen, vi blev väldigt trötta mot slutet.

Robin Östlund, assisterande i FCT
-Det är surt, känns som en förlust för vi tappar två poäng. Vi för spelet, skapar säkert åtta lägen i andra men får dem inte på mål. Vi borde förvalta alla hörnor (8-1) bättre och återigen släpper vi in ett billigt mål.

I FCT kom Emil Svensson in i paus för Johan Lundgren och han gjorde en mycket bra halvlek. Inbytte Timmie Roininen tvingades tyvärr halta av med fem minuter kvar, så FCT avslutade med 10 man.

Laget:

Sachsanidis
Schmidt, Jansson, Ekunde, Agrest
Emanuelsson, Lundgren (45), Ödlund, Beqiri (77)
Daoud, Larsson (71)

In i andra kom Svensson (45), Roininen (71), Conaboy 77. Carlsson, Abrahamsson, Sävhage också på bänk från start.

Till Matchens Lirare valdes de båda målskyttarna David Bennhage (till höger) och Jonas Emanuelsson (till vänster). PH Profil, dagens matchvärd, utsåg dessa.

//Benny Johansson

 

Inför FCT-Vänersborgs IF

Ikväll är det dags för derby på Edsborg när Vänersborgs IF gästar för första gången i seriesammanhang. Tidigare har det enbart varit möten i träningsmatcher och DM.

-Vi har en positiv känsla med oss efter senaste matchen, säger Tor-Arne Fredheim. Vi har haft en bra träningsvecka och är väl rustade, även om det är derby och allt kan hända, så är vi väl förberedda.

-Vi är ännu inte helt samspelta eftersom vi har åtta nya spelare i startelvan jämfört med förra året, så det ‘är inte alltid vi hittar varandras styrkor, men det blir bättre och bättre.

I truppen är Fredrik Söderqvist tillbaka, liksom Sean Conaboy. I övrigt är det samma trupp som senast mot FBK Karlstad.

Fredrik Sundström är tillbaka i träning och är med och konkurrerar om platserna, säger Tor-Arne vidare, men han är inte med i dagens trupp. Han behöver mer tempo och har kunnat träna den här veckan för fullt utan bakslag.

Vad vet du om VIF?
-Vi mötte dem i våras och jag har sett dem en gång. De har 1-10 på de senaste matcherna och är i stort poängbehov, så det kommer säkert kämpa med hull och hår. Det är många där som gärna vill slå oss, men det är samma från vår sida.

Dåså! Då är vi redo för årets första Tvåstadsderby på Edsborg. Klockan 19 ikväll mot Vänersborgs IF på Edsborg, välkomna!

//Benny Johansson

FBK Karlstad-FCT 0-3

FCT vann igår komfortabelt mot FBK Karlstad med 3-0 efter en väl genomförd match.

Det var en tung förlust hemma senast mot Grebbestad där inget fungerade, men igår satt det mesta, även om det tog tid innan utdelningen kom i form av mål.

Pelle Ödlund gjorde 1-0 först i den 73:e minuten trots att FCT haft det mesta, bl a en boll i ribban och inte släppt till något alls bakåt.

Strax efter ökade Emil Svensson på till 2-0 (75″) innan Johan Lundgren fixade slutresultatet 3-0 med en kanon i den 84:e minuten.

Spelarna var rejält taggade före match och ville ta revansch, och den tog de.

Laget:

Sachsanidis
Jansson (61), Agrest, Ekunde
Schmidt, Emanuelsson, Lundgren, Ödlund, Beqiri (80)
Daoud (69), Roininen

Bänk: Svensson (69), Larsson (61), Karlsson, Sävhage, Ljung (80), Abrahamsson

På fredag kväll är det tvåstadsderby på Edsborg då vi tar emot Vänersborgs IF!
Alla till Edsborg då!

FCT söker fortfarande bostäder

FC Trollhättan är, som ni säkert redan känner till, på jakt efter lägenheter till spelare. Vi söker 1:or, 2:or eller 3:or.

Hör av er till Bo ”Bobbo” Larsson, 072-3120100, om ni har frågor eller något/några tips! Vi tar tacksamt emot alla tips.

Dela gärna nyheten på sociala medier,
Tack på förhand alla FCTare!

Förändring i ledarstaben

Tyvärr så har Fredrik Bengtsson bestämt sig för att lämna sitt uppdrag i FC Trollhättan som den ena av två assisterande tränare. Fredrik meddelade sitt beslut under tisdagseftermiddagen och informerade sina ledarkollegor och spelartruppen. Fredrik har under försäsongen inte känt att han smält in i rollen som assisterande och känt att han inte kommit till sin rätt på de sätt han själv vill. FCT respekterar givetvis Fredriks beslut men tycker det är väldigt tråkigt då Fredrik varit och är en härlig friskt fläkt på Edsborg och vi önskar Fredrik lycka till i sin fortsätta tränarkarriär.
/Daniel Lennartsson, FC Trollhättan

FCT-Grebbestad 0-5

En individuell och kollektiv kollaps, så kanske man kan beskriva den här matchen som slutade hela 5-0 till det duktiga bortalaget Grebbestads IF.

FCT har öppnat säsongen starkt och varit trygga och stabila i sitt spel, framförallt offensivt. Idag fungerade ingenting förutom under den inledande delen av matchen där Pelle Ödlund (fint inlägg av Arlind Beqiri, 12 min) och Josef Daoud (bra räddning av målvakten, 18 min) hade varsina kanonlägen att göra mål på. Ödlund på volley fri framför mål och Josef med skott från bra position.

Efter dryga halvtimman gjorde måltjuven och 40-årige (!) Jonas Henriksson GIF:s första mål. Ett inlägg slogs in på volley mot mål och där dök Henriksson upp med ett ben och stötte in 0-1 från nära håll.

Söderqvist fick därefter ett friläge men fick inte med sig bollen ordentligt i farten och målvakten kunde avvärja.

Istället utökade GIF till 0-2 i den 38:e minuten. De vann bollen vid mittplan, ställde om snabbt och Anton Henriksson frispelades genom backlinjen och han gjorde inget misstag när han satte tvåan.

Sean Conaboy fick rött kort i slutet av den första halvleken.

FCT ökade genast tempot, men blev abrubt avbrutna i den 40:e minuten när Sean Conaboy uttalade ett olämpligt ord och fick syna det röda kortet direkt.

Inför den andra fanns ändå förhoppningar om att kunna kämpa sig in i matchen med hård medvind som hjälp. Av det blev det inget – istället tvärtom. Med råge.

GIF gjorde 0-3 ganska omgående i den andra akten och spelade sedan bra och smart och gav inte FCT möjligheten att komma närmare. Daoud var närmast med en nick i den 53:e minuten men annars styrde GIF och kontrollerade tillställningen fullt ut och gjorde också både 0-4 (Anton Henriksson) och 0-5 (Jonas Henriksson). Jonas hade också ett skott i insidan av stolpen och ett mål bortdömt för offside. 0-5 alltså.

Största hemmaförlusten någonsin* (läs mer om det nedan)

Det var bara OK insats i början av matchen och visst borde FCT ha tagit ledningen, men efter en halvtimma handlade det mesta om Grebbestad. FCT stod inte alls att känna igen, varken som lag eller individuellt, och samtidigt måste man berömma och gratulera Grebbestad som i första halvlek utnyttjade chanserna och sedan spelade oerhört bra i andra halvlek.

Matchfakta:
FC Trollhättan-Grebbestad 0-5 (0-2)
0-1 J Henriksson 32
0-2 A Henriksson 38
0-3 A Henriksson 51
0-4 A Henriksson 76
0-5 J Henriksson 85
Publik: 704
Hörnor: 4-8

Dagens lag:

Sachsanidis
Schmidt, Ekunde, Agrest (68), Conaboy (rött 40)
Lundgren, Emanuelsson, Ödlund, Beqiri (76)
Söderqvist, Daoud (59)

Bänk: Karlsson, Sävhage, Roininen (59), Jansson  (68), Abrahamsson (76), Larsson, Ljung

Nya tag gäller nu på och från alla håll och kanter. Nästa vecka väntar FBK Karlstad och sedan hemmamatch den 12/5 mot Vänersborgs IF.

Fotnoten
0-7 borta mot Falkenberg i Superettan är största förlusten borta. Där har man också förlorat med 0-5. Hemma på Edsborg är 1-5 mot Varberg i div 1 och 2-6 mot Häcken i Svenska Cupen annars kännbara stora förluster.

//Benny Johansson

Härlig seger i derbyt mot IFK Uddevalla

I snö, regn, blåst, sol och moln, ja i princip allt väder som finns, segrade FCT i bortamatchen mot IFK Uddevalla.
I och med segern med 2-4 (1-3) är FCT nya serieledare.
Matchen inleddes med total FCT-dominans. Så dröm om kallduschen då Uddevalla, efter slarvigt försvarsspel från FCTs sida, gör 1-0 på sin första chans. Släkten är värst, Petrit Zhubi vad det som omarkerad slog  in ledningsmålet. Men FCT fortsatte trumma på i samma tempo och i den 16:e minuten kvitterade Pelle på straff efter att en IFKare täckte en frispark med armen. Kvitteringen gav ett härligt lugn för oss många ditresta supportrar som fick se ett fortsatt piggt och hungrigt bortalag efter kvitteringen. Ikonen Josef Daoud gav FCT ledningen när han skarvade in 1-2 i den 30:e minuten efter ett långt anfall. 1-3 kom i den 35 minuten av Fredrik Söderqvist som därmed gjorde mål i tredje seriematchen i rad.  Det hängde ytterligare FCT-mål i luften men halvtidssiffrorna skrevs till 1-3.
I andra halvlek blev det en helt annan matchbild. IFK Uddevalla förde spelet och tryckte på ordentligt. I den 50:e minuten fick de ett farligt frisparksläge utanför straffområdet. Den före detta FCT-spelaren Robert Bagger klev fram och visade prov på sin fina högerfot som gjorde att bollen fint nådde en fristående IFK-spelare som nickade in 2-3. Återigen miss i markeringen alltså. IFK fick så klart positiv energi av målet och fortsatte att pressa på och hade några fina kvitteringslägen. FCT spelade väldigt defensivt spel och lyckades egentligen aldrig få fast bollen framåt utan de få gångerna blev det väldigt korta anfall. Många på läktaren började bli nervösa över att vi återigen skulle tappa en ledning i andra halvlek (som mot Vårgårda) och önskade några byten för att det skulle hända någonting så att vi kunde hota framåt också. I den 77:e minuten gjorde FCT ett dubbelbyte, Timmie Roininen och Felix Ljung (som i och med det gjorde sin A-lags debut i serien). Timmie visade på sin fantastiska snabbhet vid flera tillfällen och kunde få en omställning i den 80:e minuten fastställa resultatet till 2-4 efter att han sprungit ifrån sin back och dribblat målvakten.
Fansens favorit från matchen var den hårt arbetande Jonas Emanuelsson som gjorde en smått fantastisk match idag. En riktigt krigare! När domaren blåste i pipan blev det ett härligt segerfirande med spelare, ledare och de många ditresande FCT-supportrarna.
.
Pelle Ödlund var nöjd med lagets insats och sa följande efter matchen:
”Jäkligt gött att kunna ta straffen i det viktiga skedet i matchen så att vi snabbt kunde komma tillbaka målmässigt. Vi har en jäkla positiv stämning och ett härligt go i laget just nu och allt känns bara riktigt, riktigt bra och segern gör att stämningen blir ännu bättre.”
.
En annan av målskyttarna, Josef Daoud, lyfter också fram den härliga sammanhållningen och stämningen i laget:
”Vi krigar verkligen för varandra i varje situation. Det är en fantastisk lagkänsla på alla positioner. Sen är det fantastiskt att se så många Trollhättebor på en bortamatch.”

Timmie Roininen fyller på med:
”Ja, det kändes nästan som att det var vi som hade hemmaplan med det fantastiska stödet och alla flaggorna.”
Vad säger du om din egen insats i matchen?
”Jo, det var skönt att få några minuter att komma in i spelet, och så klart fantastiskt roligt att göra mål. Så nu är vi i topp i tabellen och där tycker jag att vi hör hemma.

Tor-Arne gav sin syn på matchen:
”Riktigt bra start på matchen och killarna kände sig trygga i sitt spel även om Uddevalla tog ledningen. Så vi tar tag i matchen igen med tre snygga mål. Sen bjuder vi in dem i början av andra och de får göra ett mål på en fast situation där vi visste att dem är vassa. Men sen spelar vi fruktansvärt smart och kan punktera matchen genom Tommies mål.”

Det var många på läktaren som blev nervösa över att det inte kom några byten alls förrän så sent trotts att vi inte kunde skapa något offensivt.
”Men jag tycker alla var så klockrena så det fanns ingen anledning att byta bara för att. Sen blev några lite trötta i slutet och då bytte vi när det behövdes.”

Stort gratis till seger!
”Tack ska du ha!, den satt riktigt skönt”

Jag vill avsluta med att rikta ett stort tack till alla ditresta FCT-supportrar som var med och hejade matchen igenom. Det uppskattades av hela laget. Och mig såklart. Jag hoppas vi kan fortsätta att stötta lika bra genom hela säsongen.

Nästa match är måndagen den 1 Maj kl 17:00 då Grebbestad kommer på besök på Edsborg. Ha det gött till dess!

 

Storseger i DM!

FCT vann planenligt kvällens 16-delsfinal borta mot Skepplanda BTK. Slutresultatet blev 0-9 med 0-3 i paus.

Målskyttarna var:

0-1 5” Emil Svensson

0-2 15” Pelle Ödlund

0-3 24” Fredrik Larsson

0-4 59 ” Jonas Emanuelsson

0-5 62” Timmie Roininen

0-6 65” Timmie Roininen

0-7 70” Anton Agrest

0-8 82” Timmie Roininen

0-9 88” Fredrik Larsson

 

Två spelare som får lite extra beröm från oss frösna supportrar är Felix som vann mycket boll på mitten och Timmie som löpte snabbt, bra och mycket hela matchen och gjorde hattrick.

 

Ett skadedrabbat Skepplanda (bl.a. var tre ordinarie backar borta) hade bara ett rejält läge när ett distansskott dök ner i ribban. Annars tog Chrisse hand om de andra skotten på ett bra och tryggt sätt. När jag pratade med skepplandingar (eller hur man skriver?) sa de att bara delar av kvällens laget var från a-truppen och en del alltså från b-laget. Konstigt att ställa upp i en cup och inte ge 100% kan jag tycka. Men FCT gjorde i alla fall en stabil insats och med en del nya startspelare jämfört med senaste seriematcherna (Chrisse, Tom, David, Felix, Timmie och Emil). Det var i princip spel mot ett mål från första till sista sekund. Många fina kombinationer som ledde till bra lägen. Härligt att se att laget krigade i 90 minuter och inte slog av på takten.

 

Tor-Arne sa följande efter matchen:

”Kul att göra såpass mycket mål och att killarna gjorde jobbet genom hela matchen. Emil och Timmie kompletterade varandra bra och var ett intressant anfallspar. Matchen gick enligt plan och de flesta som spelat seriematcher fick varsin halvlek. Bra anfallsträning blev det idag. Skönt att få en tävlingsmatch på konstgräs idag med tanke på nästa seriematch borta mot Uddevalla som också blir på konstgräs. Vi tränar på konstgräs nu också inför det.”

 

Våra motståndare i kvartsfinalen blir antingen Främmestad eller Skoftebyn som har sin 16-delsfinal den 25 april. Kanske blir ett häftig derby till i år?

Förutom härligt spel kunde vi ditresta supportrar njuta av en fantastiskt solnedgång. Foto: Thomas Schmidt

 

Kontakt

Kansli
Tel: 0520-472070
Fax: 0520-420750
kansli@fct.nu

Adress

FC Trollhättan
Edsborgs IP
Tunhemsvägen
461 43 Trollhättan

Hemsidan

Hemsidan är upprättad av Sjuntorps Webb. Eventuell feedback, tips och problem rapporteras till Jonas på webb@fct.nu