Obesegrade efter halva serien!

30 juni, 2018

FCT vann sin tionde match

Pelle Ödlund avgjorde dagens match i den 33:e minuten när han sköt 1-0 förbi Hisingsbackas duktige målvakt. Därmed har FCT kämpat sig igenom halva serien utan förlust!

Matchfakta

Resultat: Hisingsbacka FC – FCT 0-1 (0-1)
Matchtyp: Seriematch Div 2 NG
Arena: Backavallen
Publik: 120 personer (knappt hälften av dessa Trollhättebor)
Matchens Lirare:
Datum: 30 juni 2018
Avspark: 16:00
Väder: 22 grader och soligt

Referat och kommentarer
Av: Benny Johansson

Idag kom vi fram till den sista matchen inför vändningen av serien och vi åkte till Backavallen på Hisingen i Göteborg. Det bjöd på soligt sommarväder med friska vindar och för motståndet stod Hisingsbacka FC. Ett HFC som började serien bra och tog bland annat en 4-3-skalp borta mot Karlstad BK, KBK:s enda förlust hittills.

Några fyra mål trodde nog ingen att HFC skulle göra idag, då de hade gått mållösa de senaste fyra matcherna (förutom den meriterande Svenska Cupen-segern mot Utsiktens BK i veckan).

FCT kom ut i ett närmast chockorange ställ, då HFC spelar i helsvart.

Penna glömde jag hemma och telefonen var i det närmaste batteridöd, så här kommer några anteckningar ”från huvudet”.

I och med Barbosas avslut i FCT, så blev det naturligt att det skulle förändras i startelvan jämfört med senast. Pelle Ödlund tog ett kliv ner och tog Barbosas gamla plats, medan Tobias Berntsson, som presterade bra i U-laget senast, fick förtroendet från start på topp.

FCT var det bättre laget men det dröjde till de riktiga chanserna dök upp. Marcus Knutsen är en utpräglad målskytt och han vet när han ska skjuta, d v s direkt han får bollen. Det hände vid två tillfällen i första halvlek. Först en rackarrökare som störtdök strax utanför stolpen och sen ett direktskott som skruvade sig strax utanför krysset. Men den allra bästa chansen fick han i den 25:e minuten då han frispelades, men målvakten Asong kom ut perfekt och räddade med en benparad.

I den 33:e minuten trodde de flesta att Johan Lundgren var på väg att slå en crossboll, men i själva verket lyfte han fram den mot straffområdet där Pelle Ödlund elegant tog ner bollen och sköt in 1-0!

Det var ingen jättevälspelad tillställning, men mycket beror på den oerhört dåliga konstgräsplanen. Den var lappad och lagad, den var ojämn och ”gräset” var tillplattat. Liknade mer en vardagsrumsmatta där någon glömt lite verktyg under när man lade den…

Inför den andra halvleken kom givetvis oron för ett kvitteringsmål. FCT hade kontroll på matchen, men HFC kunde då och då spela sig snyggt uppåt och gå till anfall. Men där och då vid dessa tillfällen såg man deras brist på självförtroende i offensiven. Många felpass, få avslut eller så körde de fast i FCT:s starka backlinje. Jag fick det till en ganska bra chans i slutet av den första halvleken och en ganska bra i slutminuterna. Återkommer till den.

I den 70:e minuten gjorde FCT ett dubbelbyte, matchens enda för FCT. In kom Abrahamsson och Beqiri, för Mleczkovicz och Berntsson. Berntsson gjorde framförallt ett starkt defensivt arbete under den första halvleken enligt mig.

Framåt slutet uppkom en del lägen och allra farligast var det när Knutsen kom helt fri igen. Man hann tänka att denna gång sätter han den, men Asong kom ut lika perfekt som i första och gjorde en ny benparad. Imponerande klass. Han räddade också Adam Engelbrektsson skott med en snygg räddning till hörna (klass-framspelning av Ödlund där).
Simon Forslund i FCT-målet behövde bara göra ett ”svårare” ingripande idag.

När klockan tickat till 90 så blev matchbilden helt förändrad. Från minut 90-94 (var hittade domaren drygt 3 minuters tillägg?) så parkerade HFC i och runt FCT:s straffområde. FCT hade förtvivlat svårt att få iväg bollen och den for fram och tillbaka som en flipperkula. Men som tur var redde FCT ut den stormen och tog tre välförtjänta poäng!

I hemmalaget tycker jag framförallt att vänsteryttern nr 3 Idris Abdi och målvakten Asong var genomgående bäst.