Väder: Sol med friska vindar

Dagens uppställning

Ersättare

Referat och kommentarer

En på förhand riktigt tuff match, men i efterhand kassaskåpssäker seger. 2-0 och sjätte raka matchen som obesegrade i årets upplaga av division 1 södra! (Sju om man räknar med DM-vinsten över VIF)

Första halvlek

Europa leaguefinal eller FCT-match? Ja, frågar man de 543 personerna på läktaren var svaret givet och så även för undertecknad. Strålande solsken över Edsborg och en toppmatch på pappret stundade. Lindome GIF stod för motståndet och laget har gjort det riktigt bra hittills i årets upplaga av division 1 södra.

De har framförallt noterats för sitt fina passningsspel, vilket också har burit frukt många gånger, men i första halvlek blev det inte mycket av den varan. FCT hade gjort läxan och stängde av passningsvägarna totalt inledningsvis. Lindome kom ingenstans med sitt spel och istället fick vi se FCT vinna boll på boll och gå på attack. Helt logiskt är det också FCT som tar ledningen i matchen. Robert Lipovac får bollen tio meter in på Lindomes planhalva och får syn på en tjurrusande Cindric i djupled. Cindric får bollen perfekt och kommer ensam mot mål tillsammans med Rexhepi till vänster om sig, vilken också får bollen och kan relativt enkelt skicka in bollen i mål. Ett fantastiskt fint och effektivt anfall! 1-0 minut 20, ALBINOT REXHEPI!

FCT fortsätter att vinna boll och stänga passningsvägar. Lindome ser mer och mer frustrerat ut, vilket gör FCT starkare och starkare. Endast sex minuter senare var det också dags igen. Den outtröttlige  Sean Conaboy avancerar längs sin vänsterkant och får syn på Alexander Karlsson framför sig som sticker på fin löpning. Alex får bollen, skickar in den mot boxen där en förvånansvärt fri Robert Lipovac kan ta ner bollen, dra sin gubbe och skicka in bollen i krysset. Ett otroligt läckert nummer! 2-0 minut 26, ROBERT LIPOVAC!

Glada miner och tillrop på Edsborg, både på och runt plan. FCT, stärkta av de två målen, ångar på för ett tredje mål, men ju längre halvleken led skulle Lindome få tag i bollen något mer än innan, men utan någon egentlig farlighet. Enda noterbara läget kom efter en frispark, men bollen landade rakt i Simon Forslunds famn.

Efter 45 spelade minuter kan vi alltså konstatera en stabil 2-0 ledning för FC Trollhättan.

Andra halvlek

Andra halvlek startar vi lika fint som första genom att vinna mycket boll. Ju längre in i andra halvlek vi kommer är det Lindome som drar igång sitt patenterade passningsspel. De rullar boll riktigt bra men kommer inte riktigt till de heta chanser som behövs för att straffa FCT i dag. Faktum är att det knappt går att finna ett riktigt vasst läge för Lindome sett över 90 minuter. FCT står för en klanderfri försvarsinsats i dag, vilket också spelare, ledare och publik poängterar efter matchen. FCT skapar inget särskilt framåt i andra heller, utan fokuserar mest på att stänga Lindomes passningsvägar.

En på förhand riktigt tuff match, men i efterhand kassaskåpssäker seger. 2-0 slutar matchen och vi kan konstatera sjätte raka matchen som obesegrade i årets upplaga av division 1 södra! Magiskt! (Sjunde obesegrade med DM-matchen inräknad).

Spelarkommentarer

Hör kommentarerna efter matchen från FCT:s Richard Cindric och Alexander Karlsson:

Slutliga kommentarer

FCT:s kanske absolut bästa första halvlek hittills i år. Lindome tillåts inte få igång sitt spel och kom aldrig till några riktiga chanser. En fantastisk laginsats, helt enkelt!

Nästa match spelas redan nu på söndag, borta mot fjolårets superettanutmanare: Oskarshamns AIK. Matchen startar 16.00 och är du inte på plats går det som vanligt att följa matchen via ettanplay.se eller Ttela. Mot sjunde obsegrade matchen!

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)