Seger i publikmatchen

19 oktober, 2021

Publikfest och seger när det behövdes som mest. 0-0 i paus blev till 2-0 och hopp om uppflyttning.

Vilken kväll. En publikfest när det behövdes som mest. 1307 glada (och nervösa) supportrar vallfärdades till Edsborg då våra partners bjöd publiken på fri entré. Återigen, stort tack för detta, alla partners!

Gårdagens match betydde mycket för båda lagen. Skövde behövde vinna för att ta över förstaplatsen och hålla uppe det momentum man byggt upp. FCT hade kniven mot strupen då vinst var det enda som gällde i kampen om Superettan. Men det handlade inte bara om det matematiska. Det handlade om två städer vilka båda vill åt den så åtråvärda elitfotbollen. Två städer som kämpat länge och väl för detta. Två städer som i många avseenden båda förtjänar det.

Nervositeten på läktaren tycktes ha smittat av sig på spelarna på planen under första halvlek. Mycket kamp och relativt få vassa målchanser. Närmst var Skövde med sina sylvassa inkast och hörnor. Som tur var, sett ur FCT-ögon, storspelade försvarslinjen och samtliga spelare i försvarsspelet. I och med detta stod sig dödläget hela vägen in i halvtidsvilan.

Andra halvlek skulle visa sig bli mer öppen ju längre tiden gick.

När det länge såg ut att bli en klassik 0-0-match dök läget upp. Som så många gånger förr serverar Adu Fellrath med en pass som letar sig hela vägen fram och sistnämnde gör inget misstag. Lättnad och eufori utbryter på Edsborg. 1-0, minut 64.

Som sig bör trycker Skövde i detta läge på för en kvittering. FCT sjönk lägre och lägre ner i banan, medan Skövde fyllde på och mottade inlägg mot Simon i mål.

Försvarsspelet var återigen fantastiskt och FCT släppte inte till mycket bakåt. När matchen i stort sett var över testade Sebastian ett skott som tar i ribban. Fellrath är påpasslig och nickar retsamt långsamt in 2-0-målet i matchens 95:e minut. Segern var ett faktum. Med kniven mot strupen vann FCT och hela Trollhättan denna kamp.

Nästa match i racet är på söndag då vi på bortaplan ställs mot Linköping City, kl 16.00. För er som inte är på plats är det som vanligt sportexpressenplay som gäller!