Seger mot sällskapet

20 mars, 2021

0-3, ”tack för kaffet!” kunde FCT säga i dag efter en stabil insats på öisgården.

Efter flera fina matcher på sistone var det dags för FCT att besöka superettanspelande ÖIS där en tuff prövning väntade.

ÖIS är ett lag som vill spela med mycket bollinnehav och det var precis vad vi fick se i dag. Bollinnehavet till trots hade man svårt att komma till bra lägen, mycket tack vare FCT:s fina positions- och försvarsspel.

FCT fick i dag lägga krutet på kontringsspel och hög press vid rätt tillfällen, vilket också skulle bära frukt. Men det fick vänta en bra stund.

Matchens första mål dröjde ända till minut 60 då Sebastian spelade ut bollen till Engelbrektsson, som i sin tur skojade bort sin gubbe och knorrade in bollen i mål.

ÖIS trycker på för en kvittering och kommer till halvchanser emellanåt, men Simon är säkerheten själv i mål.

Det andra målet står Markus Johansson för, efter en fin vändning med rappt och hårt avslut till målvaktens vänster. Minut 89, 0-2.

Mål nummer tre dröjer inte länge. Liimatainen kommer ensam mot mål och kommer först på boll när målvakten rusar ut och gör ner honom. Straffen är ett faktum och Markus kliver fram och rullar iskallt in 0-3.

En värdemätare med fint resultat efter hårt jobb av hela laget!