Stolparna i vägen för U19

12 september, 2021

Under lördagen besökte topplaget Skövde AIK Edsborgs plastgräs och man avgick med segern via 1-4.

FCT började matchen mycket bra, framåtlutade och med ett gott självförtroende som de fyra raka segrarna innan medfört. Under första kvarten  skapar vi två öppna lägen innan vi får till 1-0 i den 16e minuten. En fin crossboll från Victor Ohlson skar igenom Skövde försvaret och Daniel Daoud hinner före målvakten och kan peta in bollen i öppet mål. Målet får SAIK att vakna till och de vänder matchen till 1-2 redan innan 30 minuter är spelade. Grabbarna fortsätter dock att anfalla och det är bara en försvarares fina benparad som hindrar oss för att jubla för kvittering, underläge i paus.

Under andra halvlek spelar SAIK smart, ligger lite lägre och har sylvassa kontringar men FCT producerar ändå målchanser för ett par mål till om inte de där stolparna var emot oss idag. I den 48e minuten Daoud i kryssribban, i den 59e Stjärnered insida stolpen och i den 78 Oscar Edh med frispark insida stolpen. I båda fallen rullade bollen längs med mållinjen bakom målvakten…surt. Under denna period där FCT trycker på har SAIK haft två frilägen från halva plan som Hugo i målet avvärjer och även ökat till 1-3 i den 77e minuten. Man får även gratulera SAIKs Oliver Lyckman till den fantastiskt fina biscykletan han får till för att stänga matchen till 1-4.

Tränarkommentar ”Vi gör vår bästa första halvlek där allt sitter som det ska i positionsspelet o pressen, därav skapar vi lägen men sätter inte dit bollen. Andra börjar bra men sista 15-20 börjar vi slarva med passningar och pressen och de straffar oss med omställningar, vi mötte ett bra lag med duktiga forwards.”

Detta var en bra U19 match mot ett riktigt bra motstånd, vi är definitivt där och stör dem och en annan dag kan vi få ett bättre resultat. Ny chans till flera mål är redan på tisdag då kvalet till nästa års serie startar med bortamatch mot Vänersborgs FK.

Startelvan: Tällberg, Ohlson, Wiklund, Ymefors, Ahlcrona, Snällström, O Edh, Stjärnered, Nilsson, Helm, Daoud

The following two tabs change content below.
FCT supporter med medlemsnummer 12. Peakade karriären som pojklagspelare i både TFK & TIF men gjorde ändå totalt 33 säsonger på planen, de sista 13 åren som domare på distriktsnivå.

Latest posts by Lars Andersson (see all)