Storseger mot Gauthiod

14 februari, 2015

Idag var det hemmapremiär på ett rått och kyligt Edsborg. Seriekonkurrenterna Gauthiod från Grästorp kom besök i det som också kan kallas genrep inför cupmatchen mot IFK Göteborg nästa helg. FCT vann med klara 4-1 (1-0), siffror som faktiskt var i underkant.

Gauthiod kom liksom FCT till spel med 3-4 spelare otillgängliga. För FCT saknades Dragan Bogdanovic, David Bennhage, Fredrik Winroth, Nino Sahinovic och Pontus Johansson (Pontus med på bänken dock).

Matchen var i stort sett spel mot ett mål eftersom Gauthiod backade hem och som man säger ”parkerade bussen”.

Robert Bagger inledde målskyttet i slutet av den första halvleken och i den andra kunde Fredrik Sundström nicka in en frispark, Bagger skruva in en frispark och Jonathan Gustafsson rulla in slutresultatet 4-1 i den 89:e minuten.

Trots att Gauthiod backade hem kunde FCT gång på gång luckra upp motståndarlaget både via kanterna och med instick i djupet och många målchanser skapades. Bland annat var Alexander Karlsson fri, Sundström hade ett bra läge förutom målet, Snibb ett bra skott tätt utanför och Robert Bagger missade en straff, bara för att nämna några. För övrigt var  Snibbs och Lexts spel på vänsterkanten väldigt roligt att se!

-Jag tycker att det var klasskillnad, sade Stefan Vennberg efter matchen. De låg ruskigt lågt, men vi hittade bra lösningar när vi var fokuserade och hade bra bolltempo.