Svårvunnen seger i Karlskrona

15 augusti, 2020

Bättre anfallsmässigt, men tio dåliga minuter i andra halvlek höll på att kosta oss hela matchen.

Matchen börjar med en riktig kalldusch. Karlskrona vinner boll vid halva plan och slår ett inlägg som vårt försvar missar med en fotlängd och FKK:s Jonas Lantto kan stöta in i mål. 1-0 efter lite mer än en minut spelad.

1-0 2′ Jonas Lantto, FKK

Efter det här tar vi tag i matchen och spelar stundtals riktigt fint. Nu ska det sägas att Karlskrona låter oss bli bra, för de ligger långt ifrån och vi får lov att ha bollen långa stunder.
Efter knappa åtta minuter fälls Adam Engelbrektsson i straffområdet och Anton Henriksson stegar fram till straffpunkten. Han sätter den säkert, mitt i mål.

1-1 9′ Anton Henriksson (straff)

Vid ungefär halvtimmen spelad driver Alen Kasumovic långt ner på högerkanten och slår en fin pass till en centralt placerad Henriksson. Tyvärr står han med ryggen mot mål, men det gör inget för han släpper bollen bakåt där Jonas Emanuelsson kommer med fart och kan slå sitt patenterade, stenhårda skott lågt efter marken och in i mål vid vänstra stolpen!

1-2 28′ Jonas Emanuelsson

Vi fortsätter att skapa chanser i första halvlek utan att få utdelning. Stundtals kan vi verka nöjda med ettmålsledningen, men det är en flyktig ledning och det kommer krävas mer än två mål för att vinna den här matchen.

I halvlekens slutskede trampar Isaac Shaze snett och blir liggande, men det visar sig inte vara värre än han kan fortsätta.

För dagen har vi bara tre avbytare på bänken och det är en varm augustidag så det sliter på spelarna. Det här märks i andra, då vi dragit ner på tempot och skapar inte alls lika mycket som i första halvlek.

Efter timmen spelad får vi en frispark i bra läge som Johan Lundgren slår in i boxen. Där står Anders Mogren och nickskarvar bollen rätt i mål!

1-3 62′ Anders Mogren

Fram till 1-3-målet har vi haft god kontroll på matchen och Karlskrona, men här händer något och vi har vår sämsta period i matchen. På tre minuter får vi se tre mål och ett alldeles för passivt FCT!

2-3 63′ Joel Enarsson, FKK
3-3 64′ Joel Enarsson, FKK

Styrkta och fulla av energi av att ha kvitterat är det ett mycket mer energiskt Karlskrona vi får se, och ett lika nedslaget FCT, av att ha tappat en tvåmålsledning.

Det blir ett böljande spel där båda lagen går på mål för att vinna. Engelbrektsson blir återigen fälld i straffområdet och Henriksson sätter sitt andra mål, och tredje straffmål den här säsongen.

3-4 72′ Anton Henriksson (straff)

Men eftersom det är en sån match så varar lyckan bara i lite mer än tio minuter. FKK hittar högst på en hörna och 4-4 är ett faktum.

4-4 83′ FKK

Det skapas chanser åt båda håll, men det är FCT som drar det längsta strået. Inbytte Richard Cindric tappar boll strax utanför FKK:s straffområde, som snappas upp av Adam på högerkanten. Han slår ett inlägg där en helt omarkerad Markus Johansson kan möta med pannan och sätta bollen tätt intill borte stolproten!

4-5 85′ Markus Johansson

Karlskrona trycker på för ännu en kvittering och det är rejält nervösa minuter med trötta FCT-spelare. Efter över 96 minuter sätter domaren äntligen pipan i munnen och vi kan inkassera vår välförtjänta bortaseger!