U17 tillbaka på vinnarspåret

9 juni, 2019

Match mellan de två uttalade akademilagen i serien. LFK vann senast stort mot Vargön vilka vi kryssade mot så här skulle krävas en bra insats för att få ett resultat. För första gången kan vi spela på naturgräset på Edsborg, efterlängtat och mattan är riktigt bra med tanke på att himlen öppnat sig timmarna innan match, klassiskt glidtacklingsväder.

Halvlek 1.
En jämn inledning med 2 lag som verkligen vill spela en positiv passningsinriktad anfallsfotboll. Det är någon enstaka chans åt båda lagen innan det uppstår ett läge efter hörna. Cevin drar på ett skott i 17e minuten som via en LFK spelare letar sig in bakom duktige målvakten som har otur där. I minuten senare gör Oscar det riktigt bra med en utrusning som stör frie LFK anfallaren som skjuter strax utanför. Nära kvittering. Istället faller 2-0 efter en halvtimma, efter en högerhörna så dimper bollen ner till Isaak som får halvträff, istället går bollen fram till Alfred som kan raka in bollen. Efter en väl genomförd första halvlek, kan vi notera 2 måldebutanter i FCT dressen.

Halvlek 2

Vi gör några byten och bland annat kommer Liam in och gör en pigg comeback efter ha missat Vara matchen. Tillsammans sina anfallskompisar skapar han ofta oreda i motståndarförsvaret tex redan efter 5 minuter uppstår ett läge som är nära att resultera. Istället kommer plötsligt en kontring och 2-1 minuten efter. Snabb omställning från LFK, där hinner inte vårt försvar med tyvärr. Nu följer en period där LFK gör det riktigt bra. Först på bollen, släpper den fint mellan lagdelarna och är snabba där framme. Vi känns ängsliga efter senaste poängtappen. Det uppstår bla ett läge efter ca en timme där LFK ropar på straff efter en FCT tackling där anfallaren dock mycket sportsligt gör allt för att stå på benen. Den i övrigt närmast felfrie domaren väljer dock att fria. En kvittering är inte långt borta nu.

Istället står istället vi denna gång för en vändning av matchen. Vi hittar mer rätt igen med laget och utnyttjar ytorna som uppstår med ett bättre passningsspel. Med ca 10 kvar kombinerar Ölvne och Isaak tillsammans fint innan bollen hamnar hos Gabbe som i sin tur fenomenalt hittar Daoud. Daniel gör här sitt 5e mål för säsongen fram till 3-1. Här går luften ur LFK känns det som. Vi kan spela av matchen och tack vare ett par snabba kontringar kan Liam bli tvåmålsskytt fram till 5-1 efter fina förarbeten.

Summerat så var det efter två lite snöpliga poängtapp oerhört skönt med en trea och vara tillbaka i åtminstone tillfällig serieledning. LFK är ett väldigt trevligt lag att titta på, de spelar en bra fotboll och lär bjuda fler lag på bra motstånd. Idag vinner vi till slut rättvist men har denna gång även marginalerna på vår sida. Vi kämpar väl i regnet och när vi följer vår spelidé är vi bra, men vi behöver göra det fler minuter av matcherna. Närmast väntar nytt toppmöte nästa söndag mot IK Gauthiod på bortaplan.