U19 säkrade 5e platsen

22 november, 2021

Under söndagen spelades sista matchen för året för U19 och det blev återigen seger, denna gång med 3-0 och därmed en slutlig femteplats i serien. Det var tredje gången i år som vi mötte IFK Skövde och det har blivit vinst varje gång.

FCT första målchans kom redan på avspark men första halvlek var relativt jämn och Skövde höll spelet uppe bra med spel på båda planhalvorna och chanser åt båda håll där FCT hade en boll i stolpen, men inte helt orättvist med 0-0 i paus. Andra halvlek var desto mer FCT då vi ökade trycket på Skövde och när Daniel Daoud i den 52a minuten tar ett eget initiativ, passerar flera försvarare och sätter 1-0 med ett distinkt skott är det rättvist. I den 62a minuten ökar Oscar Edh på till 2-0 lika distinkt. I den 65e minuten missar Victor Ohlson en straff och i den 67e minuten har vi en boll i stolpen. Pressen är kompakt och laget spelar mycket bra, det dröjer dock till den 88e minuten innan slutresultatet 3-0 spikas genom Binak Shenaraj som bryter in från vänsterkanten och på Premier League vis curlar in bollen vid bortre stolpen.

Laget känns samspelt och homogent och det är nästan synd att säsongen nu är över. Att bli 5a i denna serie och direktkvalificerade inför nästa år är med beröm godkänt. Då spelaromsättningen kommer att vara liten inför nästa säsong känns det fullt realistiskt och sikta högre än en 5e plats till nästa år.

Vill du också spela i Trollhättans bästa juniorlag, satsa på fotbollen och underkasta dig hård träning 4-5 dagar i veckan skall du skicka en anmälan till fotbollskommitte@fct.nu. Ange namn, ålder, position och klubbtillhörighet i din anmälan.  Vi kommer att arrangera provträningar under första delen av december där du får visa vad du går för tillsammans med befintlig trupp. Vi förutsätter att du informerar din klubb om att du provtränar med FCT.

Startuppställning: Tällberg, Snällström, Ymefors, Wiklund, Bennhage, Stjärnered, O.Edh, Ohlson, Nilsson, Mestan, Daoud

The following two tabs change content below.
FCT supporter med medlemsnummer 12. Peakade karriären som pojklagspelare i både TFK & TIF men gjorde ändå totalt 33 säsonger på planen, de sista 13 åren som domare på distriktsnivå.

Latest posts by Lars Andersson (see all)