U19 tog fjärde raka segern

5 september, 2021

U19 fortsätter att vinna, idag fick IFK Skövde se sig besegrade på sin hemmaplan med hela 0-4.

1:a halvlek är jämn i ganska högt tempo där spelet böljar fram och tillbaka. Några halvchanser och nästan lägen för bägge lagen skapas och en riktigt het chans för hemmalaget där dom träffar insidan av stolpen och Hugo gör en fantastisk räddning på returen bjuds vi på innan det riktigt hettar till på slutet. Efter en närkamp i den 42a minuten kallar domaren till sig en spelare från vardera lag. Skövdespelaren visas det gula kortet och vår spelare för rött vilket får betraktas som ganska ovanligt. Innan halvleken är slut tar ändå FCT ledningen när Victor Ohlson får en skön träff från distans och trycker in bollen lågt i målvaktens högra hörn, 0-1.
Under 2:a halvlek flyttar Skövde flyttar fram med hjälp av sitt numerära överläge men har svårt att skapa målchanser när FCT är kompakta och Skövde omständliga i sitt spel. Efter en frispark från kanten gör Casper Wiklund 0-2 på volley vilket medför att Skövde flyttar fram ännu mer. Detta leder dock ingenvart mer än att man lämnar ytor bakåt som FCT nyttjar med farliga omställningar gång efter annan och ytterligare 2 mål kontras in av Noah Nilsson 0-3, och Daniel Daoud 0-4. Laget gör en mycket imponerande 2:a halvlek med en man mindre och vinsten är ett faktum.
Kommentar från ledarna: ”Första halvlek är vi inte helt nöjda med då vi var en aning stillastående så att de kunde komma runt på kanterna och vi slog för många resultatlösa långbollar. Inför andra halvlek gick vi ner på 4-4-1 pga av utvisningen och de tryckte ner oss lite i banan med resultatet att vi kunde kontra oss till farliga lägen och mål, kunde ha blivit några till mål åt oss med lite flyt. En mycket bra kollektiv arbetsinsats där hela backlinjen och vår målvakt som höll nollan för högsta betyg.”
Startelvan: Tällberg, Snällström, Wiklund, Bennhage, Ahlcrona – Ohlson, P Edh – Helm, Ymefors, Nilsson – Daoud
The following two tabs change content below.
FCT supporter med medlemsnummer 12. Peakade karriären som pojklagspelare i både TFK & TIF men gjorde ändå totalt 33 säsonger på planen, de sista 13 åren som domare på distriktsnivå.

Latest posts by Lars Andersson (see all)