Årets första förlust

17 juni, 2020

Värnamo blev för starka. Slutresultatet skrevs 0-1 och vi kan konstatera första förlusten för året.

1-1 mot Linköping i söndags och match redan i dag, onsdag, mot Värnamo på Edsborg.

Likt förra matchen fick vi se ett lågt stående FCT med fokus på försvar. Detta fungerade väl under stora delar av första 45, men i 23:e minuten nickar värnamospelare förbi en chanslös Becker i mål. Minut 23, 0-1.

Hemmalaget fortsätter ligga lågt och Värnamo rullar lugnt och metodiskt inom laget. Fler lägrn dök upp för motståndarna i första, men den sista skärpan saknades för en utökning.

Till andra halvlek fick vi se ett något mer offensivt FCT på plan, men det var fortfarande Värnamo som stod för det mesta och bästa. Unge herr Becker fick likt förra matchen stå för ett par fina insatser för att hålla nere ställningen. Som i första halvlek saknade dock bortalaget skärpan för att utöka sin ledning.

Vad gäller FCT:s chanser framåt i andra halvlek var de få och blev aldrig riktigt så farliga som krävdes för att verkligen sätta målvakten på prov.

Resultatet skrivs som sagt 0-1 och det finns knappt tid att deppa, för redan på söndag är det match igen. Borta mot Eskilsminne, kl 14.00 närmare bestämt.

För att följa matchen går du in på sportexpressenplay.se och tecknar ett månadsabonnemang eller köper matchen styckvis. Sporadiska twitteruppdateringar kommer ges också.

Intervjuer med Jonas Emanuelsson och Jonas Thern. Glöm inte att prenumerera på vår kanal på YouTube för att vara först med att se det senaste!

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)