FC Trollhättan – IK Gauthiod 1-0 (0-0)

22 september, 2015

Det vankades ännu ett derby i måndags i denna derby-täta serie och till vårens möte i Grästorp kom hela 1020 personer. Den gången vände FCT ett 2-1-underläget till vinst med 3-2 genom Gustafssons, Baggers & Bennhages fullträffar.

Måndagens känsla var därför att matchen skulle bli tät och en ganska svår nöt för FCT att knäcka även denna gång. Det visade sig också bli så, som ett derby brukar vara. De båda lagens mittfältare Oscar Ehner och före detta FCT:aren Pelle Ödlund fick också belöningen som matchens lirare efteråt.

Oscar Ehner - FCT
FCT’s Oscar Ehner i kamp om boll. Oscar som också blev FCT’s lirare

Första halvleken var mållös men chans-rik åt båda håll. IKG hade ramträff som bäst och FCT kom fram i fina inlägg, men inget av lagen hade marginalerna på sin sida denna halvleken. Det stod 0-0 efter en kamp-halvlek.

Andra halvlek bjöd på fortsatt kamp och båda lagen hade ramträffar igen. Men det var med kvarten kvar, som coach Vennberg/Ericsson skulle ta ett matchavgörande beslut.
Bytet Mido ut & Bennhage in skulle resultera och med fem minuter kvar av matchen slog Bennhage ett fint inlägg som Josef Daoud nådde först på.

1-0 84′ Josef Daoud (David Bennhage)

Tyvärr missade jag själv denna match, men jag hade velat vara på plats vid målet och känt nästan alla 1025 (Några IKG var kanske där 😉  ) i publiken vråla ut sin glädje och lättnad.
FCT lyckades sedan hålla tätt bakåt fram till minut 90 och även vidare de 3 tilläggsminuterna.

20150921_FCT_IKG_03
Pojklagsuppvisning i halvlek där IFK Trollhättans Amar Karovic tar sig förbi en IK gauthiod-spelare.

Viktiga 3 poäng till FCT till slut, i en serie där Gauthiod nu är avhängda från segerchansen.
Fortsättningen för topp-trion FCT, Karlstad och Uddevalla ser nu ut enligt följande:

1. FCT 53p +41
  2. Karlstad 49p +36
  3. Uddevalla 47p +17
FC Trollhättan Karlstads BK IFK Uddevalla
 Sön 27/9 Rynninge IK (H)  Lör 26/9 Tibro AIK FK (B)  Lör 26/9 IK Gauthiod (B)
 Sön 4/10 Lidköping FK (B)  Lör 3/10 IFK Skövde FK (H)  Lör 3/10 Grebbestads IF (H)
 Lör 10/10 Skövde AIK (H)  Lör 10/10 Karlslunds IF HFK (B)  Lör 10/10 Vänersborgs FK (B)

Vi vill också passa på att tacka alla som bidrog till insamlingen för flyktingarna som hölls under matchen. Mycket värt.