Ny förlust

19 juli, 2020

Sista matchen innan uppehållet och FCT fick inte ta med sig segerkänslan in i semestern. 1-3 skrevs siffrorna till slut mot Assyriska Turabdin.

Efter förlusten senast mot Utsikten var det ett revanschsuget hemmalag som intog Edsborg. Matchen startade också piggt från FCT där suget efter vinst syntes.

Men som vi alla vet kikar ödets ironi förbi emellanåt och i dag fick FCT stå för besöket. Trots en pigg inledning var det gästande Assyriska som skulle ta ledningen efter en påpasslig brytning av motståndare som går hela vägen mot mål och sätter dit den snyggt. Minut 4, 0-1.

Efter denna tidiga kalldusch tog Assyriska över matchbilden något och såg stärkta ut av ledningen. FCT jobbade sig dock tillbaka och ville ha en snabb kvittering, vilket så också blev.

Redan 9 minuter senare spelade sig FCT fram snyggt och lyckades kvittera genom ett kanonskott av Emanuelsson. Minut 13, 1-1!

Stärkta av målet fylldes FCT med energi och ville ha mer. Det vaskades också fram ett gäng målchanser i första halvlek, men ingen blev tillräckligt bra för ett ledningsmål.

Istället var det Assyriska som skulle återta sin ledning. Assyriskaspelare avancerar längs vänsterkanten, viker in och avlossar skott som träffar försvarare och in i mål. Minut 41, 1-2.

Till andra halvlek var matchplanen inte komplicerad för hemmalaget: Gå för mål. Likt första halvlek vaskades en och annan målchans fram för FCT men bollen ville inte in.

Mitt under kvitteringsjakten kom ett stort hinder på vägen. Assyriskaspelare rivs ner i straffområdet och straff tilldöms. Assyriska gör inget misstag och utökar på så vis ledningen till 1-3 i den 79:e matchminuten.

Tung uppförsbacke och den skulle bli ännu tyngre. Sex minuter senare gör kapten Sundström en eftersläng som renderar i gult kort, vilken också var hans andra i matchen och utvisningen var ett faktum.

FCT kunde i och med detta inte få till den slutforcering som krävdes för att få nerv i matchen och det hela slutar 1-3.

Nu har spelare och ledare lite ledigt för att sedan sätta igång matchandet 8 augusti igen, hemma mot Lunds BK 15:00. Matchen sänds via sportexpressenplay.se