Tre pinnar i målglad match

3 oktober, 2020

Siktet var inställt på tre poäng och så blev det också. Ett mål framåt efter första halvlek blev till fyra i andra och därmed seger.

Efter ett gäng förluster fanns det på förhand inget annat än tre poäng på radarn. Spelarna levde upp till förväntningarna och stod för en fin insats. Vi tar det från början.

Karlskrona rinner igenom tidigt, tidigt i matchen och är riktigt nära att sätta dit ettan, men bollen letar sig precis förbi Simons vänstra stolpe.

Några minuter senare tabbar sig försvaret och gästerna rinner återigen igenom, men Simon är resolut vid utrusningen och skickar iväg bollen.

Knackig start, men där var det också slut på ”fipplandet”. Framöver var det fct för hela slanten.

Första målet sker efter viss tur, där bollen landar framför fötterna på Henriksson i straffområdet. Han visste inget annat än mål och rullar elegant in ledningsmålet. Minut 11, 1-0!

Trollhättan radar upp chans på chans och håller bollen fint inom laget, men något mer mål innan paus skulle vi inte få se.

Även i andra halvlek spelar vi skjortan av Karlskrona och bör vid flertalet tillfällen utöka vår ledning.

Det skulle dock dröja till minut 72 innan sp blev fallet, men då var det också ”proppen ur”.

Engelbrektsson får bollen på sim vänsterkant, gör sin spelare och vrider elegant in bollen förbi chanslös bortamålvakt. Fantastiskt gjort. Minut 72, 2-0!

Nu ökar takten ytterligare. Sex minuter senare är Rexhepi nära, nära att stöta in trean, men på ett mirakulöst sätt går den inte in.

Istället är det två inhoppare som fixar utökningen. Berntsson springer som en gasell på högerkanten och skickar in bollen längst backen till en friställd Johansson som glidtacklar in bollen i mål. Mycket vackert. Minut 83, 3-0!

Sex minuter senare tilldelas FCT straff efter hands. Rexhepi kliver fram och skjuter säkert in fyran. Minut 89, 4-0!

Där såg matchen ut att vara så gott som över, men Karlskrona ville få med sig ett tröstmål hem i alla fall.

Karlskronaspelare testar skott minuten efter fjärde målet och träffar spelare, vilket ställer Simon i mål. Minut 90, 4-1.

Fler mål blir det inte och vi kan konstatera seger och tre poäng.

Nästa match spelas redan på onsdag då vi tar emot Qviding på Edsborg. Matchstart 20:00. Fåtal biljetter finns kvar. Får du inte tag i en biljett går matchen att se på sportexpressenplay.se, som vanligt!