Tre tunga poäng

18 oktober, 2020

Efter 45 spelade minuter fanns det inte många som skulle tippa hem en fct-seger, men ytterligare 45 minuter senare var det många som önskade att de tippat en etta. 3-2 skrevs resultatet till slut efter en fartfylld tillställning.

Två lag med samma poängskörd inför matchen, i behov av ett par till för att vara säkra för spel i nästa års upplaga av ettan södra.

Inledningsvis var det gästande Linköping som såg närmast ut att plocka de så viktiga tre poängen.

Linköping stod för hög press och fart framåt vilket många gånger såg ut att vara ett framgångsrecept, men lägena brändes otroligt nog vid flertalet tillfällen.

I minut 31 borde första målet ha fallit för gästerna efter nick på fint slagen hörna, men på något vis letade sig bollen ut över kortsidan.

Fler lägen än så skapades i första halvlek, men antingen stod Simon i vägen eller så var avsluten för dåliga, helt enkelt.

I början av andra halvlek såg det ut som under stora delar av första 45. Skillnaden var dock att denna gång skulle det resultera i mål.

Linköpings Moses får en fin pass utanför straffområdet, vänder om och rusar mot mål. Fct-försvarare försöker peta undan bollen, men träffar endast Moses, som fortsätter avancera mot mål och vänder bort ännu en försvarare och till sist Simon i mål. Mycket läckert och vi har 0-1 i matchminut 50.

Tungt, men sett till matchbilden rättvist. Det skulle dock inte dröja länge innan det var utjämnat igen.

Lundgren får en fin pass och avancerar längst högerkanten, slår in bollen mot nickglada Mogren som sätter pannan till och fixar kvitteringen. Minut 55, 1-1!

Fyra minuter senare var det dags igen. Denna gång nöjde sig Lundgren inte med en assist. Johansson snor åt sig bollen från försvarande Linköpingspelare, sätter boll i djupet till Lundgren som från snäv vinkel kan skjuta in ledningsmålet. Pang, pang, ledning! Minut 59, 2-1!

Linköping går givetvis på kvitteringsjakt och kommer nära stundtals men fct spelar uppoffrande och räddar gång på gång ställningen.

Istället för kvittering fick vi se ett utökningsmål av inoppande Berntsson.

Cindric tar sig hela vägen in i straffområdet och hittar en fristående Berntsson som sätter dit den. Minut 90, 3-1!

Gästerna skulle få en boll till i mål efter fin placering till vänster om Forslund i mål, men i nästa andetag blåser domaren och förkunnar hemmaseger, 3-2.

Nästa match spelas måndag 26 oktober på Edsborg, då vi gästas av Tvååker. Matchstart 19:00.