Värmande seger

27 juni, 2020

Det blev till slut en seger på ett kokande Edsborg. Underläge 0-1 stod sig länge, men endast tre minuter krävdes för att vända till 2-1.

30 grader i Trollhättan resulterade i ett kokande Edsborg. Värmen påverkade givetvis spelarna på plan, men det var knappt något som syntes första 45.

Till skillnad från de senaste halvknackiga matcherna fick vi se ett FCT med hög press, mycket boll och chanser framåt. Kapten Sundström hade till och med en boll i mål efter kvarten spelad, men offsideflaggan restes.

Nästa stora chans stod Saebbö för efter fin dragning i straffområdet, men bortamålvakt stod för en fin parad.

Efter pigga 45 minuter med mål hängandes i luften för FCT gick vi till pausvila och vätskepåfyllning.

Andra halvlek är jämnare men det är fortsatt hemmalaget med mest boll.

Detta till trots var det gästande Torn som skulle ta ledningen efter nick från hörna. Minut 48, 0-1!

FCT gnuggade på för att få till en kvittering, men det ville sig inte riktigt. Istället är det bortalaget som växer in mer i matchen och kan sticka upp emellanåt.

Det såg också länge ut att bli en förlust, främst då en tornspelare med endast minuter kvar kommer fri med Becker i mål, men sistnämnde gör en strålande parad och håller FCT kvar i matchen.

Tur var det, för sen skulle allt hända framåt för hemmalaget. I matchminut 90 slår Karlsson ett strålande inlägg mot fristående Johansson som enkelt kan nicka in kvitteringen. Minut 90, 1-1!

Detta mål visade sig vara helt förlösande. FCT flyger fram och vill ha in ännu ett mål. Så skulle det också bli! Tre minuter senare levererar Shaze in en boll längs marken vilken går via Emanuelsson och letar till sist fram till en fristående Mogren! Glädjen vet inga gränser! Minut 93, 2-1!

Gästerna gör ett sista försök att lyfta fram allt man har, men det räcker inte. Matchen slutar 2-1 och vi har säsongens första trepoängare i hamn!

Matchspelande är som tidigare känt tätt. Nästa kamp spelas borta mot Tvååker, 1 juli kl 20.00. Ingen publik tillåten, men misströsta inte! Matchen sänds nämligen på sportexpressenplay.se

Intervjuer

Highlights

Startelva

Ersättare

länk till Torns referat: http://www.tornsif.se/kalender/?ID=168226&AID=11899662

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)