Alla till Vänersvallen!

12 november, 2021

Ikväll smäller det! FC Trollhättan mot Vänersborgs IF… Dryga 13 kilometer skiljer bägge städerna åt, och i just denna match kan tre poäng vara avgörande om man når de två topplaceringarna i Ettan Södra eller inte. Så detta är ett derby som hela Trollhättan borde följa med vidöppna ögon.

Vänersborg befinner sig just nu på en 8:e plats i tabellen och kommer in i denna match med två oavgjorda och en förlust i sina tre senaste matcher. FCT kommer att bege sig till Vänersborg revanschsugna och redo att ställa till rätta det 0-0 resultatet man fick med sig från förra helgens match mot Oskarshamn. Sist de två lagen möttes var det en målrik tillställning där FCT fick det sista ordet i sin 4-3 seger hemma på Edsborg. Vill ni återuppleva den segern kan ni se highlights från våran Youtube-kanal.

Vi i vanlig ordning tog oss en pratstund med huvudtränare William Lundin inför matchen:

Efter att man fick dela äran mot Oskarshamn i förra veckans match. Ser ni tillbaka på den matchen med någorlunda positiva ögon med tanke på motståndet i fråga?

”Vi vill alltid vinna och visste om förutsättningarna innan matchen började så givetvis är vi besvikna efter matchen, framförallt efter med tanke på väl genomförd den var och hur nära vi var på ett segermål. Ganska direkt efter matchen samlade vi dock ihop oss och började blicka mot VIF med känslan att detta är långt ifrån färdigt!”

Nu går man in i ett derby som förväntas att bli hett med tanke på att det kommer att komma en hel del folk. Är laget lite extra taggade inför sånna här derbymatcher?

”Derby blir alltid lite extra krydda med allt vad det innebär. Det känns alltid lite extra inför ett derby och det gäller att balansera nervositeten och anspänningen innan och under matchen.” 

Nu är det bara två matcher kvar innan säsongen nått sitt slut och viktiga tre poäng står på spel. Vad är nyckeln som ska leda till alla tre poäng?

”Att vi gör två riktigt bra insatser och fokuserar på det vi kan påverka, och det är oss själva. Vi är väldigt starka just nu och vi kommer behöva vara väldigt bra 2 x 90min för att ta 6 poäng.”

Kan ni inte ta er till Vänersborg så finns matchen att se på Sportexpressen Play. Avspark klockan 19:00 på Vänersvallen i Vänersborg, nu kör vi! 

The following two tabs change content below.

Simon Mälberg

Nyinflyttad Trollhättebo med snäppet ohälsosam kärlek till fotboll

Latest posts by Simon Mälberg (see all)