Årets första seger ett faktum

2 maj, 2022

Två lag med tre poäng i sikte ställdes mot varandra i kväll, men det skulle visa sig vara hemmaspelande FC Trollhättan som drog det längsta strået mot gästande Falkenberg. 1-0 i första halvlek stod sig matchen igenom, men det fanns gott om lägen för fler mål. 

Inför matchen har det mesta kring FCT handlat om målskyttet och poängskörden, men efter matchen kan vi sätta ”check” på såväl mål som tre poäng.

Gästande Falkenberg har blandat och gett inledningsvis, där man stått för såväl seger som förlust. Allra senast vann man hemma mot Ljungskile och kom således med självförtroende inför matchen. FCT å andra sidan kom från tre raka matcher utan mål, men däremot desto bättre försvarsspel. Det fanns dock bara ett okej scenario i dag: Vinst.

Det hela började också väldigt, väldigt bra. Redan efter fyra minuter rasslade det till bakom Falkenbergs målvakt. En dålig rensning av målvakten landar hos Alen som drar till direkt på distans. Skottet tar sig inte in i mål, men försvararen blockerar på ett sätt så att Aliev enkelt kan bomba in returen. 1-0, minut 4.

Därefter följer en lång, lång period av blod, svett och slit från hela laget. Falkenberg ville kvittera omgående och visade detta gång på gång. Varje gång de fick bollen var det full fart framåt som gällde. Inlägget avlöste varandra, men gång efter annan var antingen Besarion eller försvaret i vägen, eller så var avsluten för dåliga, helt enkelt.

Falkenbergs bästa läge i första halvlek kom i matchens 34:e minut då Ärlig testar skott, men detta tar i stolpen och går ut till inspark. Bara minuten senare hade man också en farlig nick, men Besarion var på sin vakt.

Andra halvlek skulle innebär än mer tryck från gästerna. Inläggen och skotten mot mål avlöste varandra, men likt första halvlek var det antingen någon i vägen, eller så var avsluten, återigen, för dåliga. Falkenberg tryckte på hela vägen, men det skulle inte bli något mer mål. Första segern var ett faktum!

Det må ha varit Falkenberg som hade de flesta lägena i dag, men mål är det enda som räknas och trepoängaren stannade i Trollhättan. Återigen visar vi prov på fantastiskt försvarsspel och har med detta släppt in minst antal mål i serien.

Nästa match spelas även den på Edsborg. Återigen är det en måndagsmatch, men för motståndet står Qviding. Boka in 9 maj, 19:30 i kalendern redan nu, så stöttar vi laget till tre nya poäng!

Tack alla ni 1127 personer som var på plats i dag och fixade en fantastisk inramning! Tack även ni partners som gjorde denna gratismatch möjlig!

Glöm inte att titta på såväl highlights som Leksells fantastiskt härliga intervju i spelarna nedan!

Startelva

Besarion
Leksell
Karlsson
Morgado
Adu
Kasumovic (K)
Shaze
Rundqvist
Liimatainen
Helm
Aliev

Avbytare

Becker
Andersson
Berner
Gashi
Nilsson
Nyman
Ofori

Highlights

Segerintervju

Lottvinnare

Var du en vinnare i lotteriet utan att veta om det? kolla om ditt nummer stämmer överens och kom förbi Edsborgs kansli för att hämta upp din vinst! Vinstnummer som inte hämtats ut: 16, 319, 326, 437, 536, 597, 879, 141, 806, 97, och 715.

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)