Delad poäng i premiären

2 april, 2022

En på papper tuff kamp visade sig också vara tuff på plan. FCT tog ledningen tidigt, men bara minuter senare stod det 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Sol, kyla och PREMIÄR! Underbara, underbara April. Som vi alla längtat!

Dagen till ära spenderades på ett soldränkt Ängelholms IP. Solen hade förmodligen mer effekt visuellt dock.

FCT startade starkt och tog tag i matchen. Redan efter 8 minuter kommer målet. Nyman skjuter i stolpen, varpå Aliev är påpasslig och drämmer in ledningen.

FCT såg starka ut och ville åt en utökningen, men det blev tvärtom. Kantspelaren Danielsson gör en fin insats på sin vänsterkant och knorrar in kvitteringen förbi Besarion. 1-1. 

Matchen följs av böljande spel där båda lagen vaskar fram lägen för ledning. För FCT:s del har bland annat Shaze ett skott i stolpen och Nyman, respektive Aliev varsin halvchans.

Äff hade en riktigt vass chans efter fint kombinationsspel hela vägen mot Besarion, men Läckan räddar upp föredömligt.

Andra halvlek är Ängelholms halvlek till en början. Man försökte sig bland annat på ett liknande skott som blev till mål i första halvlek, men denna gång täcktes det ut till hörna.

Ett av de bättre lägena för vår del i andra får Nyman då han kommer fri mot målvakt och försöker chippa, men målvakten var med på detta.

För vår del vände spelet till det bättre när Oussema och Helm kom in med friska ben. Helm som för övrigt gjorde sin debut i ettan södra, endast 16 år gammal.

Oussema bidrog med fart framåt, likt Helm som fixade målchanser och såg ut att ha spelat fotboll på denna nivå i flera säsonger.

Sista 20 minuterna nöter vi ner Ängelholm och går för segern. Vi fick en frispark i bra läge mot slutet, varpå en boll i muren landar hos Oussema som avlössar bössan, men målvakten stod för en riktigt fin räddning.

Det blir tyvärr inga tre poäng i dag, men likväl ett och det finns massvis av positiva aktioner att ta med sig.

Nästa match är på Edsborg mot GAIS! Måndag 12/4, kl 19 på Edsborgs IP. Den matchen vill du INTE missa! Säkra din plats nu innan biljetterna tar slut: https://secure.tickster.com/sv/le98p3kdcwbgna1/selectevent

Highlights 

Startelva

Besarion

Rundqvist

Kasumovic

Aliev

Berner

Nyman

Adu

Bernardo

Karlsson

Shaze

Leksell

Avbytare

Becker

Svenningsson

Andersson

Liimatainen

Oussema

Gashi

Helm

Återkommer med kommentar från William

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)