FCT bortaslog Skövde

12 februari, 2024

Skövde AIK, hemmahörande i Superettan, började bäst men FCT växte sig in i matchen och kunde till slut vinna. Matchens enda mål kom på frispark strax innan slutsignalen och gjordes av provspelande Haris Avdiu. 

Det var ett isande kallt Södermalms IP i lördags, där Skövde AIK välkomnade FCT. Skövde har de senaste åren basats av Tobias Linderoth, men efter säsongen blev det en flytt söderut till Varberg. I hans ställe återfinns Srdjan Tufegdzic, senast i Östers IF.

Skövde inledde starkt och hade åtminstone två lägen att ta ledningen tidigt, varav ett borde resulterat i ett mål, men nya FCT-målvakten Simon Zupancic stod för strålande räddningar och skövdespelarna såg nästintill chockade ut.

Till en början hotade FCT mest genom omställningar, samt erövring högt upp i banan, men allt eftersom första halvlek led mot sitt slut hade FCT mer och mer boll.

Kevin Liimatainen, Yoel Embaye, Melwin Berg och Emilio Reljanovic utgjorde ett ständigt hot framåt och Skövde hade det tufft när dessa fyra växlade upp tempot.

Den tidigare skövdespelaren Oscar Lennerskog stod för en trygg och stabil insats på mittfältet och kunde flera gånger om reda ut Skövdes press, tillsammans med backlinjen.

cirka 20 minuter in i halvleken kombinerade Malaj och Liimatianen sig fram på ett fint sätt, varpå en skövdespelaren kom in sent och fällde Malaj i straffområdet. Straff dömdes och Liimatinen stegade fram. Tyvärr blev det miss.

Andra halvlek bjöd på färre målchanser och många byten, så som det ofta ser ut i försäsongsmatcher. För FCT:s räkning kom två provspelare in; Ylli Podrimcaku, senast i Vänersborg, samt Haris Avdiu, senast i Västra Frölunda.

Det skulle också bli den senare av de två som avgjorde matchen. I den 87:e minuten stegade Avdiu fram och tog den frispark som tilldömts. När alla väntade på ett inspel knorrade istället Haris in bollen förbi både mur och målvakt.

Det slutar således i en 1-0-vinst för FCT! Näst på tur väntar match mot Oddevold på bortaplan, 17 Februari kl 13.00.

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)