Förlust i publikfesten

11 april, 2022

En frisparkskanon i första halvlek av GAIS visade sig bli matchens enda mål och resultatet skrevs därav 0-1.

Ca 2300 forbollssugna människor tog sig i dag till Edsborg för match mot förra årets superettanlag, GAIS.

GAIS inledde säsongen ”hemma” (Bravida Arena) mot Oddevold och vann den matchen med 2-1. Dagen till ära ville FCT givetvis bryta vinnertrenden direkt, men så blev inte fallet.

GAIS inledde matchen bäst och spelade med högt tempo och näsan mot mål.

Under första halvlek hade GAIS ett skott i stolpen, men framförallt en i kassen. En långdistansfrispark missbedöms av Besarion och letar sig hela vägen in i mål. 0-1, minut 26.

FCT:s bästa chans i första halvlek stod Oussema för när han rinner igenom gaisförsvaret och avslutar på mål. Målvakten räddar den dock, något ovetandes.

Andra halvlek bjöd på desto fler lägen för FCT. I minut 55 kastar vi långt och nickskarvar till fristående Rundqvist som testar skott, men det täcks av försvarande gaisare.

Vår anfallstalang Adrian Helm byts in efter dryga 60 minuter och skapar oreda tämligen omgående. Bästa läget fick han efter att ha ryckt förbi sin motståndare på högerkanten och fortsätter sedan mot mål och avlossar skott. Likt tidigare är gaismålvakten stabil och står i vägen.

Ett par minuter senare var det Adus tur att testa skott inne i box, men målvakten var även denna gång vaken.

Absolut bästa läget för kvittering för Oussema i minut 83 då han avlossar skott efter en tilltrasslad situation i boxen, varpå skottet räddas av försvarare på mållinjen.

Det blir som sagt inga fler mål och GAIS åker därav hem till Göteborg med alla tre poäng.

Vi vill tacka alla på läktaren i dag som bidrog till en fantastisk inramning.

Nästa match för FCT spelas på söndag då Oskarshamn kommer på besök till Edsborg. 16:00 spelas den matchen och vi vill givetvis se er på plats igen!

Höjdpunkter från matchen:

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)