Inför derbyt mot Ljungskile

29 maj, 2022

Derbyveckan fortsätter! Denna gång är det Ljungskile SK som FCT behöver tackla. Onsdagens match mot Vänersborg borta på Vänersvallen var minst sagt inte FCTs dag. Den 1-0 förlusten kommer att vara svårskakad.

FCT som för tillfället befinner sig på en 6:e plats i tabellen, ställs mot ett Ljungskile som sitter på en 4:e plats och har varit obesegrade i sina 5 senaste ligamatcher. Kommer utan tvekan att bli en tuff nöt att knäcka för FCT.

Detta derby om vi kollar historiskt brukar vara en jämn tillställning. Vi behöver bara titta till den senaste ligamatchen mellan lagen som då också tog plats på Skarsjövallen. Matchen slutade 2-2 efter att FCT vänt 1-0 till 1-2. Men det var ett LSK som firade som ingen morgondag när Murana Contehs kvitteringsmål kom i den 79:e matchminuten. Vi minns också vilken otrolig match Ljungskiles målvakt Oliver Bergman hade mellan stolparna den kvällen.

Så hur tog man den senaste förlusten och hur laddar man om för ännu ett derby? Vi tog ett snack med huvudtränare William Lundin imorse:

Senaste matchen gick ju minst sagt inte som det var tänkt. Vad sa ni i laget efter förlusten mot Vänersborg?

” Det var en stor besvikelse efter matchen och vi var givetvis missnöjda med resultatet men också insatsen vi gjorde. Lagen hade 3 avslut vardera på mål men vi vill skapa mer än så över 90 minuter och framförallt fler klara chanser.”

Vi går nu från ett derby till ett annat. Hur laddar ni om inför matchen mot Ljungskile?

”Vi hade träning morgonen därpå och började blicka framåt mot LSK-matchen omgående. Efter en förlust är det skönt att det kommer en ny match direkt för att kunna ta revansch i!”

Vad är LSKs största styrkor som vi behöver tackla?

”LSK har blivit väldigt skickliga med sitt snabba omställningsspel och kommer försöka hota mycket där. Det blir en helt annan match än mot VIF där det blir förmodligen mer ordnat spel och förhoppningsvis bollen inte lika mycket i luften på en bättre matta än senast.”

Avspark borta på Skarsjövallen i Ljungskile klockan 16:00. Har ni inte möjlighet att heja fram grabbarna på plats så finns matchen att se live eller i efterhand på Sportexpressen Play.

The following two tabs change content below.

Simon Mälberg

Nyinflyttad Trollhättebo med snäppet ohälsosam kärlek till fotboll

Latest posts by Simon Mälberg (see all)