Inför derbyt på Vänersvallen.

24 maj, 2022

Fyra raka vinster, och med vinden i seglen slungas vi vidare till grannarna i Vänersborg, för Ettan Södras nionde omgång.  Förra årets resa till Vänersvallen slutade 2-2 och stoppade all momentum för en push till Superettan. Hemmalaget som för tillfället har fyra raka ligamatcher utan vinst befinner sig just nu på en nionde plats.

Men hur klyschigt det än låter… formen spelar mindre roll när det är två lag som inte vill nått annat än att få tyst på sina dryga grannar.

Någon som såklart är taggad på derby är FCTs huvudtränare William Lundin. Såhär säger William inför morgondagens derby:

Vi har verkligen plockat upp formen på sistone! Fyra raka segrar och nu är det derbydags. Kan derbynerverna sätta käppar i hjulet, nu när vi skapat en sån fin vinstsvit?

”Oftast i derbymatcher så brukar lagens form ha väldigt lite betydelse i hur matchen ser ut och resultatet. Matchen är så betydelsefull för spelarna så bägge lagen kommer komma in i heltända i matchen oavsett hur det har gått tidigare.”

Förra säsongens besök till Vänersvallen var en hektisk tillställning. Och den 2-2 matchen kan anses som spiken i kistan för våra Superettan-hopp. Hur är revanschsuget?

”Oerhört stor revanschlusta givetvis för alla oss som var med då. Våra nya spelare känner av det och vet att vi har revansch att utkräva!”

Låt oss titta till denna omgång. Vad kommer bli det tuffaste att hantera med VIF den här gången?

”Att ha tålamod att försöka spela där ytorna finns och förstå att vi måste vinna dueller överallt på planen för att kunna ha ett bra anfallsspel och skapa målchanser.”

Vad skulle du vilja hälsa till alla FCT supportrar som ännu inte valt att skaffa sig en biljett?

” Att det är dags att skaffa en biljett till bortasektionen och tillsammans med Black Support ge det extra stödet vi är vana med och som vi spelarna älskar att få under 90 minuter!”

Så kom igen nu alla Trollhättebor! Nu beger vi oss till Vänersborg och hejar fram grabbarna till seger. Alla till Vänersvallen!

(Skulle du mot all förmodan inte hinna till avspark imorgon onsdag 19:30, finns matchen också på Sportexpressen Play.)

The following two tabs change content below.

Simon Mälberg

Nyinflyttad Trollhättebo med snäppet ohälsosam kärlek till fotboll

Latest posts by Simon Mälberg (see all)