Inför IFK Malmö

10 september, 2022

Idag åker grabbarna ner till Malmö för att ta sig ann tabelljumbon IFK Malmö på Malmö Stadion. Efter en av de finaste insatserna för säsongen i senaste omgången mot TornS IF, så är det upp till bevis om killarna i FCT ska haka på i toppstriden eller inte.

Förra säsongens besök på Malmö Stadion blev en nervig tillställning när matchen slutade med en 0-1 seger till FCT efter mål på straff ifrån Yoann Fellrath. Senast lagen möttes den här säsongen blev det en 2-0 seger till FCT hemma på Edsborg. Målskyttar i den matchen blev Claes Nyman och Oussama Ali.

I vanlig ordning så tog vi oss ett snack med tränare William Lundin inför dagens resa till Skåne.

Efter en utav de absolut bästa insatserna för säsongen senast mot Torn är det nu dags för bortamatch i Malmö. Vad från Torn matchen tar ni med er till imorgon?

”Att vi gör två mål framåt och har bud på mer samtidigt som vi är tighta bakåt och inte släpper till någon målchans över 90 min.”

Vi börjar närma oss slutklämmen på säsongen, vi har 4 poäng upp till Oddevold på en andraplats. Hur viktig blir matchen mot Malmö?

”Väldigt viktig givetvis. Det är 3 poäng att spela om och vi vill vinna så många matcher det bara går resterande av säsongen.”

Malmö ligger sist i tabellen med bara 6 inspelade poäng. Finns det risk för underskattning?

”Vi respekterar alla motståndare i alla tävlingar vi deltar i. Malmö har haft det tufft men efter sitt tränarbyte så har laget verkligen höjt sig och har nu spelat numera jämnt mot samtliga motståndare senaste matcherna och lär bli så denna match också.”

Vad är nyckeln till seger?

”Att vi har en enorm löpvilja i matchen i bägge riktningar och är inställda på hårt jobb i 90 minuter för att vinna.”

Med de orden så tackar vi William och önskar grabbarna lycka till nere i Malmö!

Avspark på Malmö Stadion klockan 16:00. Matchen kan ni såklart följa på Expressen Premium Max.

The following two tabs change content below.

Tommi Nyman

Fotograf ochskribent at FC Trollhättan
Har jobbat med FCT.nu sedan säsong 2008. Har världens största FCT-fotoarkiv!

Latest posts by Tommi Nyman (see all)