Inför Lunds BK borta

3 september, 2021

Efter söndagens 3-1 batalj och tre poäng mot Österlen, är det dags för FCT att sätta sig på bussen ner till Skåne för att möta Lunds BK.

Senast de två lagen möttes var det Ettans fjärde omgång, och det var en match som inte många kommer att glömma i första taget! Efter en indirekt frispark efter en målvaktsutvisning i den 95:e matchminuten kunde kaptenen Alen Kasumovic sätta in slutresultatet 2-2 och rädda en pinne till FCT hemma på Edsborg. Se gärna höjdpunkterna och läs referatet från den matchen.

Jag passade på att fråga William Lundin om helgens möte:
Tuff match senast mot Österlen hemma på Edsborg som FCT ändå lyckas vinna rättvist med 3-1. Hur ser du tillbaka på den segern?

Spelmässigt jämn match där vi får jobba hårt mot deras individuellt skickliga spelare för att freda målet, men vi gör det väldigt bra över 90 minuter. Vi skapar mycket chanser framåt men vi hade förberett oss noggrant på fasta situationer då vi visste att dom är svaga där samt att vi har avgjort förut på fasta. Alla 3 målen kommer på fasta och det är en styrka att kunna avgöra matcherna på olika sätt.

Om man bortser från blippen mot Linköping senast är det ett hemmalag som har spelat helt okej den här säsongen och finner sig på en 7:e plats i tabellen. Hur går tankarna kring motståndet?

Lund är ett väldigt offensivt lag som gör mycket mål framåt. Så givetvis behöver vi ha ett riktigt starkt försvarsspel för att kunna vinna matchen. Blir ofta svängiga matcher med mycket chanser när Lund spelar så det blir viktigt att hålla ihop som lag i försvarsspelet och avsluta attackerna när vi går till anfall.

Hur ska FCT göra för att gå hem med alla tre poäng?

Trots att våra förutsättningar och förberedelser har varit sämsta tänkbara i och med Corona i laget så finns det en stor vilja och moral i det här gänget där alla kommer fightas i 90 minuter för att vinna matchen!

Matchen går av stapeln på Klostervallen IP klockan 16:00 på lördag den 4:e september. Matchen går att se på SportExpressen Play.

The following two tabs change content below.

Simon Mälberg

Nyinflyttad Trollhättebo med snäppet ohälsosam kärlek till fotboll

Latest posts by Simon Mälberg (see all)