P19 inledde mot GAIS i Ligacupen

19 november, 2023

Vårt P19-lag åkte söderut till GAIS-gården för premiäromgång i Ligacupen mot just GAIS.

Hemmalaget inledde med hög press vilket verkade stressa våra spelare till enkla misstag vilket bäddade för att hemmalaget kunde dra ifrån till ledning med 2-0 efter bara elva spelade minuter. FCT jobbade sig därefter in i matchen och lyckades reducera till 2-1 när Oliver Eriksson drog på ett långskott som, via en hemmaspelare, letade sig in i målet.  Efter ca 30 minuter ökar GAIS på sin ledning till 3-1 och nu börjar det svänga fram och tillbaka. Fyra minuter senare gör Jonas Baganna 3-2 och treminuter senare ligger bollen i vårt mål igen och ställningen är 4-2 till GAIS när rutinerade domaren Antti Kanerva visslar för halvtidsvila. Under en period i första halvlek skapar FCT ytterligare några riktigt fina målchanser och borde väl egentligen ha gjort mål på ett par av dom.

I inledningen av den andra halvleken är det, som i första, GAIS som har det mesta av bollinnehavet och gör också 5-2  efter ungefär 60 minuter. Vi har en del fina lägen även i andra halvleken, men får inte in bollen och GAIS gör 6-2 med åtta minuter kvar. Amir Fazlic sätter en frispak riktigt snyggt till 6-3 med fem minuter kvar, men fler mål blir det inte i matchen.

Målchansmässigt är vi med ganska bra. Tyvärr släpper vi in ett par enkla bollar i början av matchen vilket gör att det blir en tung uppförsbacke direkt, och då blir det svårt mot ett skickligt lag som GAIS.

Nästa match i Ligacupen spelas på söndag 26 november kl 15.00 då vi gästas av BK Häcken.

Laget:
Granat, O. Eriksson, Wänblom, Gardehäll, Wahman, Rissanen, Midtson, Forsberg, Fazlic, Baganna, Landi
Bänk: Egerzon, Wickelgren, Daoud

The following two tabs change content below.

Tommi Nyman

Fotograf ochskribent at FC Trollhättan
Har jobbat med FCT.nu sedan säsong 2008. Har världens största FCT-fotoarkiv!

Latest posts by Tommi Nyman (see all)