Sanslös avslutning

20 september, 2022

Något som länge såg ut att bli en dyster kväll vändes och blev klart mer positiv. 3-1-underläge i paus vändes till 3-3 efter stor dramatik.

Inte minst att det var toppmöte med Ljungskile SK, vilka likt oss kämpar om de absoluta topplaceringarna, bjöd våra fantastiska partners på fri entré.

Det var en helt fantastiskt trevlig kväll med aktiviteter för stora som små och rikligt med publik, som alla var på Edsborg för att se sitt lag vinna. Det skulle dock visa sig bli delad pott till slut, även om så inte verkade bli fallet en längre tid.

Precis som sig bör i ett hett rivalmöte var det högt tempo från start, med böljande spel.

Lsk hade faktiskt en boll i mål redan efter ett par minuter, men domaren vinkade av för offside.

Efter spel fram och tillbaka skulle det dock rassla till i FCT-nätet. Uba Charles spelar fram den vindsnabbe Linus Tornblad som elegant kan rulla in ledningen i minut 26.

Lsk hann dock knappt jubla klart innan det skulle rassla till i egen kasse. Adu frispelas på sin högerkant och får oceaner av yta. Ett perfekt inspel landar på Johan Andersson, som likt Henke Larsson nickar in bollen bestämt i mål. 1-1, minut 28.

Påtal om nickar hade Alibek två kvalificerade nicklägen, men den ena gick tätt utanför och den andra rakt i ribban.

Men glädjen skulle bli kortvarig även för FCT. Bara minuter senare är det Oskar Lindbergs tur att testa Becker i mål och hans skott åker retsamt långsamt över Johan och in i mål, efter touch på sistnämnda.

När FCT försöker kraftsamla och gå för ny kvittering kommer kallduschen. Linus Tornblad skickar in 3-1 förbi en chanslös Becker i mål.

Till andra halvlek kommer Ofori in för att skapa mer tryck framåt och det vet vi ju alla hur det slutade. Men först ska det ske en hel del annat.

Lsk väljer att bevaka sin ledning och FCT går naturligtvis för en reducering för att få liv i tillställningen.

Trots tryck från FCT faller inga mål och Adrian Helm, samt Kevin Liimatainen får komma in för att ytterligare försöka få snurr på anfallsspelet.

Kevin kommer in och bidrar med sin kreativitet, medan Adrian omgående sätter allt och alla på prov med sin styrka och snabbhet.

Till slut skulle det också bära frukt. Efter fint förarbete av Kevin inne i straffområdet tar Johan Andersson vid och trycker in 3-2 i minut 72 och skapar därmed kontakt.

Lsk förhalar mycket tid och det ser länge ut att bli en snöplig uddamålsförlust. Ofori och gänget ville dock annat. I matchminut 94 skickas bollen in mot mål, varpå den efter lite trassel landar hos en fristående Ofori som dundrar in kvitteringen.

Krampen släpper hos alla i Lsk och det blir en intensiv sista minut, men inget av lagen får till någon mer målchans.

Att gå från 3-1-underläge till 3-3 på tilläggstid kan inte annat än visa på den goda moral laget besitter.

Tack till alla er ca 1800 personer som närvarade i dag! Vi hoppas få se minst lika många 3 oktober när Oddevold kommer på besök!

Highlights

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)