Seger mot Ariana

21 maj, 2023

En svettig eftermiddag både på läktaren och planen när FCT tog en ny seger. Slutresultatet skrevs 3-1 och våra mål gjordes av Aliev, Reljanovic och Cindric.

Återigen var det dags för match i ettan södra, då nyuppflyttade Ariana från Malmö kom på besök. Ariana bildades så sent som 2015 och har idel seriesegrar. Nu är det dock ettan som gäller, en serie som för många brukar bli en längre vistelse än önskat.

Gästerna hade inför mötet mäktat med tre segrar, ett kryss och fyra förluster. FCT å sin sida hade sju segrar och ett kryss.

Det syntes redan tidigt i matchen att FCT skulle vara bollförande, något man varit till stor del hittills säsongen 2023.

Ariana varierade mellan avvaktande försvarsspel, där FCT tilläts rulla boll och hög press. Det sistnämnda resulterade alltsomoftast i pass, pass, pass och anfall för hemmalaget.

Matchens första mål kom i nittonde minuten då skytteligaledaren Alibek Aliev kunde skjuta in ledningen från nära håll efter fint inspel från Samuel Rundqvist.

Reljanovic spelades en stund senare fram fint och stormade mot mål. Tyvärr kommer arianaspelare ikapp och kan störa Emilio såpass att avslutet blir en enkel match för målvakten.

Emilio skulle dock få revansch innan pausvilan. Fem minuter innan paus skickar Emilio in ett inlägg på Alibek som målvakten ser ut att fånga, men bollen slinkar mellan fingrarna och in i mål. Det står således 2-0 när domaren förkunnar första halvlek avslutad.

Andra halvlek blir något ryckig, med många, långa uppehåll på grund av skador och byten, vilket gör att tempot dras ned något.

Med det sagt skulle vi dock få se två mål till. I matchens 52:a minut gör Malaj en soloräd längs kanten och tar sig hela vägen in i straffområdet, för att sedan sätta bollen på Cindric som enkelt kan vricka in 3-0.

Bara minuter senare skulle dock gästande Ariana replikera med ett fantastiskt avslut i bortre krysset. En riktig kalasträff som bara är att applådera.

Det blir dock aldrig någon riktig kontakt, utan FCT kunde hålla ställningen 3-1 utan större bekymmer.

Nästa match är en riktig godbit! Vi gästar serietvåan Oddevold på bortaplan 29/5 kl 19. Köp din biljett i tid och se till att stötta laget på plats! Allt stöd räknas och är viktigt! Så ta med dig en vän och sjung FCT till ytterligare en seger!

Höjdpunkter

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)