Toppmöte i Oskarshamn

5 november, 2021

Tre matcher kvar på säsongen och det hettar till i tabelltoppen! Imorgon drar spelarbussen ner till Oskarshamn för att spela seriefinal där tre riktigt viktiga poäng står på spel i kampen om första platsen.

FCT sitter just nu högst upp i tabellen, en poäng före morgondagens hemmalag Oskarshamns AIK. Oskarshamn kommer in till denna match med några tuffa resultat i ryggen med tre förluster och två vinster i sina fem senaste matcher. FC Trollhättan å andra sidan har hittat tillbaka formen med tre raka vinster, och en imponerande 3-1 seger senast mot Åtvidaberg hemma på Edsborg.

Med allt detta sagt så får man inte glömma att det brukar vara en jämn tillställning när dessa två lag möts. Räcker att titta tillbaka till den 27:e juni i år när båda lagen möttes på Edsborg i en rafflande tillställning som sluta 1-1. Målskytt för FC Trollhättan då var Alibek Aliev. Vill ni ladda upp inför morgondagens match kan ni se tillbaka på highlights från den matchen.

Vi tog och frågade tränare William Lundin om vad han tar med sig från senaste matchen mot Åtvidaberg och hur han ser på helgens motstånd:

En väl utförd match senast mot Åtvidaberg där man gör tre mål och står för en imponerande insats. Vad tar ni med er från den matchen inför Oskarshamn imorgon?

”En stabil insats där vi spelar väldigt bra anfallspel stora delar i matchen och tillåter inte motståndarna att komma nära vårt egna straffområde bortsett från den sista kvarten. Vi kommer stärkta från den matchen men samtidigt vet vi att det är en ny tuff utmaning som väntar och det gäller att prestera bättre mot ett vassare lag med ännu bättre spelare.”

Det är svårt att hitta en tuffare bortamatch än Oskarshamn som har varit runt toppen av tabellen stora delar av säsongen. Men på sistone har formen varit lite svajig för de. Hur ser du på morgondagens motstånd?

”Oskarshamn har ett väldigt bra lag med en duktig tränare. De har skickliga spelare som spelar väldigt bra hemma på sitt konstgräs vilket man också kan se på deras resultat. Vi kommer behöva göra en riktigt bra bortainsats som vi gjort flera gånger förr i år för att vinna matchen.”

Kan du inte bege dig till Oskarshamn så kan du följa matchen på Sportexpressen Play. Avspark imorgon lördag den 6:e november 16:00.

The following two tabs change content below.

Simon Mälberg

Nyinflyttad Trollhättebo med snäppet ohälsosam kärlek till fotboll

Latest posts by Simon Mälberg (see all)