Tuff försäsongsbatalj

4 februari, 2023

Försäsongen fortsatte idag med tuff drabbning mot Oddevold. Till slut gick Oddevold segrande efter fyra mål mot ett.

Förra veckan gästades vi av Lindome, där vi fick se Mak’s spelidé för första gången i FCT. Nu, veckan senare, var det på förhand en betydligt tuffare uppgift, då Oddevold kom på besök.

Tämligen omgående gjordes Oddevolds Adam Engelbrektsson ned i straffområdet och fick således straff. Straffen sattes säkert och vi hade 1-0 till gästerna redan efter tre minuters spel.

Efter den plumpen fick vi dock se prov på det som övats under Mak’s ledning. FCT satte hög press och tvingade Oddevold till många misstag i backlinjen. Ett av misstagen var att sätta bollen på en rusande Noah Nilsson, som i sin tur kunde spela in bollen i mitten på Adrian Helm som satte dit kvitteringen.

Oddevold hade vid det här skedet förbrilt svårt att ta sig igenom FCT:s press, men det skulle vända.

Efter denna fina start avtog det presspel vi övat på och ytorna öppnade upp sig. Oddevold är ett spelskickligt lag som satt sin idé under ett par säsonger och det syntes. När vi tillät dem spela bollen gjordes detta och vi blev mer och mer låga i vårt försvarsspel.

Till sist rann det iväg och blev 4-1 till gästerna. Det är ännu tidigt på säsongen och det finns ännu mycket kvar att jobba på vad gäller den nya spelidén, men det finns också positiva bitar att ta med sig.

Nästa helg kommer Skövde AIK på besök. Samma plats, samma dag och samma tid! Tack till alla som kom till Edsborg i solskenet! Vi ses nästa helg!

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)