U19 förlorade mot Norrby

28 oktober, 2021

Det blev innefotboll för U19 när Norrby IF stod för motståndet i Borås under söndagen. Rydahallen som i sin enkelhet är en fullt funktionell innehall som vi gärna skulle se en motsvarighet till i Trollhättan.
Som det topplag i tabellen Norrby är så tog dom ganska omgående tag i taktpinnen och första halvlek blev riktigt jobbig för våra killar. Norrby hittade ytan framför vår backlinje mest hela tiden och kunde därifrån sticka in bollar mellan våra mittbackar och ytterbackar. När Norrby gjorde 1-0 och 2-0 i tät följd mitt i första halvlek såg det ut att kunna rinna iväg. På på något sätt fredade killarna vårt mål under resten av halvleken och alldeles innan slutet fick vi även till vår enda riktigt heta chans då Adrian kom fri men denna gång fick han inte bollen i mål. Det kunde varit en riktig energikick för killarna annars, men 2-0 till Norrby paus var ändå smickrande för våra killar. Norrby var bra.
Pausvilan gjorde nog ändå gott för i andra halvlek kom FCT ut och om inte tog över matchen så jämnade vi ut spelet och gjorde en spelmässigt helt jämn andra halvlek med Norrby. När så Daniel fick in 2-1 reduceringen runt den 55:e minuten så var det spännande matchen ut. Bägge lagen skapade några chanser, en straffsituation fanns till vårt lag och på slutet var det riktigt nära att vi petade in kvitteringen men matchen slutade 2-1 till Norrby. Det var lite likt matchen hemma mot Norrby i våras, då slutade det 2-3 istället på Edsborgs A-plan. De tog en snabb 2-0 ledning och sedan var FCT när att få med sig en poäng via en stark andra halvlek.

Över 90 min får vi ända säga att Norrby vann rättvist men killarna får ta med sig den starka andra halvleken som också vanns med 1-0. Bra insatser av Hugo i mål och försvaret som blev hårt prövat denna match.

Startuppställning: Tällberg-Bennhage, Ymefors, Wiklund, Alcrona – Wadenbo, Ohlson, O Edh, Stjärnered – Helm, Daoud.

The following two tabs change content below.
FCT supporter med medlemsnummer 12. Peakade karriären som pojklagspelare i både TFK & TIF men gjorde ändå totalt 33 säsonger på planen, de sista 13 åren som domare på distriktsnivå.

Latest posts by Lars Andersson (see all)