Uddamålsseger igen!

6 augusti, 2022

Uddamålssegrar har blivit lite av en grej för FCT i år. 1-0-vinst borta mot Tvååker blev 1-0-vinst även på Edsborg i eftermiddag.

När FCT möter Tvååker brukar det bli tätt, jämnt och få mål. Ingen skillnad i dag, skulle det visa sig.

Johan Becker fick i dag förtroende från start då Besarion ådragit sig en skada. Det skulle visa sig inte bli några bekymmer alls under matchen, då Becker stod för en strålande insats.

Men första halvlek bjöd på ytterst få målchanser åt endera håll. Båda lagen var ytterst stabila bakåt. De få lägen Tvååker fick första 45 skapades genom FCT:s slarv.

För FCT:s del var det Noah Nilsson som kom närmst, man han fick se sitt avslut gå äver ramen.

Andra halvlek bjöd på något mer framåt för båda lagen, men likt första var det två mycket disciplinerade lag som inte planerade släppa in något bakåt.

FCT var dock mest bollförande och såg mest intresserade ut att göra mål. Med halvtimmen kvar valde William att göra ett trippelbyte, vilket innebar att Liimatainen, Nilsson och Helm utgick i förmån för Aliev, Ofori och Oussema. De bytena skulle visa sig ge önskad effekt.

Även om den startande fronttrion gjorde det bra och kom igång i andra halvlek innebar bytena pigga ben och mer frenesi framåt.

Kvarten senare skulle det också rassla till i Tvååkers nät. Dock en något oväntad målskytt.

Bernardo bryter ett anfall föredömligt och startar istället ett eget. Alen får till slut bollen på sin kant och ser en rusande Bernardo mot mål. Inlägget är perfekt och Bernardo kan nicka in ledningen med cirka tio minuter kvar. 1-0, minut 78.

Tvååker försöker få till en kvittering och kommer nära, men Becker och hans mannar reder ut det och får med sig alla tre poäng.

Underbart att lyckas få alla tre poäng i en så tillknäppt match och mot ett motstånd som likt oss är med och utmanar i toppen av tabellen.

En som imponerade i dag, likt som sist mot Torn, var Winroth på mittfältet. Spana gärna in segerintervjun med honom i spelaren nedan.

Till sist: På onsdag kommer Vänersborg på besök till Edsborg. 19:00 börjar matchen! Vi ses på Edsborg och sjunger FCT till ytterligare tre poäng!

Highlights

Segerintervju

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)