Vinst mot Häcken

22 mars, 2022

Två lag med mycket boll i dag, men det var FCT som drog det längsta strået. 0-0 i paus blev till 1-0 i fulltid, efter mål av Nyman i andra halvlek.

Första halvlek bjöd på fint spel från båda lagen i olika perioder. FCT började bäst, medan Häcken hade mycket boll inom laget halvvägs in i första halvlek. Avslutningsvis tog FCT över något igen.

Bästa chanserna för FCT i första halvlek stod nyförvärvet Johan Andersson för, samt Alibek Aliev. Johan hade ett tungt skott på mål som målvakten inte kunde hålla. Han fick även till ett skott som tog i ribban. Alibek testade skott vid ett par tillfällen, men bollen smet retsamt nära förbi såväl stolpen som ribban.

Andra halvlek bjöd på än mer intensitet och aggressivitet från FCT där bollen vanns oftare och högre upp i banan. Nyman hade ett par fina lägen, varav ett gick in.

Ett fint inlägg nickas ned av Alibek, varpå Nyman klipper till direkt på halvvolley, i mål. Ett mycket vackert mål i matchens 53:e minut.

Bara två minuter senare kommer Nyman fri med målvakten, rundar och får till ett avslut, men uppoffrande spel från backen gjorde att avslutet gick ut till hörna istället.

Dryga tio minuter senare är Nyman där igen och kommer mot mål i full fart, men den gången fick han se sitt avslut gå tätt utanför målvaktens högra stolpe.

Häcken hade svårt att få till riktigt heta chanser. Man rullade boll fint i laget, men det resulterade sällan i något. Det syntes att FCT var numret större i dag.

Startelva

Besarion

Karlsson

Morgado

Leksell

Andersson

Adu

Kasumovic

Shaze

Liimatainen

Alibek

Nyman

Ersättare

Ofori

Svenningsson

Helm

Berner

Becker

Gashi

The following two tabs change content below.
Följt FCT slaviskt sedan 2013. Är på de allra flesta matcher, både hemma och borta.

Latest posts by Christoffer Astegren (see all)