Betryggande seger i Lindome

21 augusti, 2021

Idag spelade vi på bortaplan mot Lindome som vi alltid haft jämna matcher emot och vi förlorade ju som bekant premiären på Edsborg efter en sent dömd straff. Idag tog vi revansch för vårmatchen genom en betryggande 1-0 seger där pulsen aldrig gick upp i max, då Lindome trots en hel del bollinnehav kändes helt ofarliga för vårt mycket kompakta försvar.

Första halvlek slutade 0-0 efter en mycket tydlig matchbild. Låt Lindome komma 15 meter in på vår planhalva och rulla fram och tillbaka – när läge finns ta bollen och ställ om. Detta genererade i ett övertag med 5-1 i heta målchanser till FCT:s fördel. I den 17:e minuten avslutar Ranera med ett bra skott, i den 20:e avslutar Ofori tätt utanför stolpen, i den 27:e spelar Cindric fram Fellrath framför mål, nära, i den 38:e lyfter Cindric bollen i ribban efter att vi återerövrat bollen i offensivt straffområde och i den 44:e ställde vi om snabbt igen. Värt att nämna är att Jonas Emanuelsson skadade sig redan i den 9e minuten och fick utgå – och så Enoch Adu, stort övertag på sin back och bäst i första halvlek.

Andra halvlek fortsätter enligt mönstret från första med skillnaden att Lindome kändes ännu tamare och vår kontroll på matchen ökade. I den 57:e minuten erövrar vi bollen tidigt och alla våra offensiva spelare är spelbara. Bollen träs in till Ofori i straffområdet som gör en tvärvändning för sin glidtacklande mittback som har armen utsträckt och drar med sig bollen, klar straff utan protester. Fellrath sätter den stensäkert i målvaktens vänstra hörn 0-1. I den 59:e debuterar Fatawu Safiu som visade fina kvalitéer direkt genom bra bollmottagning och ett rappt steg. I den 67:e minuten kunde Almqvist stängt matchen, men nicken tar i ribban. Vi är aldrig hotade, Lindome har ingen målchans i andra och Forslund plockar de få inlägg som flyger in säkert.

Nästa match är på söndag 29/8 kl 16.00 hemma mot Österlen. Då är inte Sebastian Loyola Nydén med pga tre varningar.

Dagens startuppställning: Forslund-Leksell-Almqvist-Rundqvist-Kasumovic-Emanuelsson-Loyola-Ranera-Edu-Ofori-Fellrath

Höjdpunkterna från matchen:

The following two tabs change content below.
FCT supporter med medlemsnummer 12. Peakade karriären som pojklagspelare i både TFK & TIF men gjorde ändå totalt 33 säsonger på planen, de sista 13 åren som domare på distriktsnivå.

Latest posts by Lars Andersson (see all)