Bortamöte med Tvååker

30 april, 2021

Imorgon, lördag, åker laget till Varberg och Övrevi idrottsplats för att möta Tvååkers IF i den femte omgången av Ettan Södra.

Tvååker är ett lag vi mött i seriespel sex gånger och det är jämna möten. 2016 kryssade vi båda gångerna, 0-0 hemma följdes upp av 1-1 borta. 2019 var ett bra år för oss att möta TIF; 2-1 borta och 1-0 hemma. Förra året möttes vi också, men då var det Tvååkers tur att dra vinstlotten båda gångerna; 2-1 och hela 3-4 på Edsborg! Som ni ser har det aldrig blivit mer än uddamålet i skillnad…

Matchen spelas utan publik och går att se på SportExpressen Play! Avspark 13:00, lördag 1 Maj. Skaffa ett abonnemang på Klubbkortet så ser du alla våra matcher för bara 99 kr första månaden!

 

Angående förra veckans oavgjorda match mot Lund, som du kan läsa mer om här, säger vår huvudtränare William Lundin så här:

I den svaga perioden i andra halvlek är vi väldigt utspridda och det berodde framförallt på dåliga beslut och dålig teknik i anfallsspelet vilket gjorde att vi tappade bollen på dåliga ställen och laget fick lida hårt för det.

Allting flyter på väldigt bra i första halvlek och det är i princip bara målen som saknas och när dom inte kommer så växer Lund in i matchen och det blir en jämn och tät fotbollsmatch där vi lyckas ta en poäng ändå vilket är väldigt starkt sett till 1-2 målet så sent.

På frågan om vad nycklarna är för att låsa upp morgondagens match, svarar han så här:

Nycklarna blir att vi behöver komma upp på en nivå likt första halvlek senast och försöka ligga där så mycket det bara går. Hotande passningar framåt och väldigt aggressiva om vi tappar bollen för att vinna tillbaka den. Närkampsspelet blir givetvis viktigt då planen inte kommer vara den bästa och det kommer bjuda in till mycket kamp och dueller.

Vi vet om att Adam Engelbrektsson är fortsatt skadad, där väntas nya besked i början av nästa vecka, men hur ser det ut i resten av laget?

Johan Becker utgår pga skada på träningen och Adam Svensson ersätter honom.

The following two tabs change content below.

Rickard Nord

Supporter av FCT sen många år. Missar sällan en hemmamatch! Ansvarar för kommunikation och media i klubben.

Latest posts by Rickard Nord (see all)