Dags för Derby! – Inför Ljungskile borta

13 september, 2021

Ära och tre poäng står på spel ikväll när FCT tar sig an Ljungskile SK borta på Skarsjövallen. FC Trollhättan mot Ljungskile SK är ett möte mellan två lag som har haft några heta matcher sinsemellan, ofta är det bara udda målet som skiljer de bägge lagen åt.

Sist de två lagen möttes var det FCT som gick vinnande ut ur striden med en 1-0 seger, efter att Yoann Fellrath lyckats hitta nätmaskorna tack vare en frisparksvariant. Se gärna höjdpunkterna såväl som referatet från den matchen.

Vi passade på att ta tempen på FCT tränaren William Lundin innan kvällens viktiga derby match:

Derbydags William! Är derbyn något som betyder lika mycket för laget och ledarstaben som det gör för oss fans och journalister?

” Även om det är derbymatch så är förberedelserna internt väldigt lika som vilken annan match som helst i serien. Däremot är det ett stort medialt intresse som kan påverka, men vår idé är att försöka komma så bra förberedda det bara går och fokusera på rätt saker för att vinna matchen.”

Det var en väldigt frustrerande förlust borta mot Lunds BK som är ett av seriens bästa hemmalag. Vad enligt dig var det som inte riktigt ville lossna senast?

” Det var en väldigt jämn match spelmässigt men tyvärr släppte vi in två distansskott och lyckades bara göra ett mål framåt trots dom flera bra chanserna som vi skapade i matchen. Vi lämnade den matchen bakom oss väldigt snabbt och är väldigt revanschsugna mot Ljungskile.”

Senast vi mötte Ljungskile lyckades Yoann Fellrath som så många gånger förut sätta det avgörande målet i en 1-0 seger på Edsborg. Hur ska man gå till väga för att vinna ytterligare en match mot ett annars svårslaget Ljungskile?

” Vi har haft nio dagar mellan matcherna nu och har kunnat jobba med alla delar i spelet under veckan. Så förhoppningsvis får vi till en bra insats över 90 minuter vilket kommer att krävas i en svår borta match mot LSK.”

Avspark ikväll den 13:e september klockan 19:00. Det är ett stort gäng supporters som åker till Ljungskile ikväll. LSK har till och med reserverat hela bortastå och till matchen döpt om den till ”FCT-läktaren”! Det finns fortfarande biljetter kvar! Kan du inte närvara på plats i Ljungskile så kan du se matchen via SportExpressen Play.

 

The following two tabs change content below.

Simon Mälberg

Nyinflyttad Trollhättebo med snäppet ohälsosam kärlek till fotboll

Latest posts by Simon Mälberg (see all)